Passivhuse Ravnsborgvej Køge

Projektet er verdens femte største passivhus-projekt og det største almene passivhus projekt i Norden. Byggeriet er i høj kvalitet og fremstår med murede facader i gule teglsten og kontrasteres af trappehusenes sorte skiferbeklædning.

Fakta

Projekt: Ravnsborgvej

Rolle: Arkitekt og landskabsarkitekt

Størrelse: 110 mio. kr., 12.000m2

Lokalisering: Køge

Bygherre: Køge Boligselskab 

Ansvarlig Arkitekt: Jørgen Beider

Beskrivelse

Projektet er verdens femte største passivhus-projekt og det største almene passivhus projekt i Norden. Byggeriet er resultat af et samarbejde mellem en række aktører i den danske byggebranchen, der gik sammen og beviste, at Danmark hører med i front, når det kommer til energivenligt byggeri.

Resultatet blev et byggeri i den sydlige del af Køge med 126 almennyttige boliger som passivhuse. Bebyggelsen er disponeret på 3 grundstykker, med i alt 9 punkthuse på hhv. 3 og 4 etager. Bygningerne indeholder hver ca. 14 boliger, fordelt mellem 2, 3 og 4 værelses lejligheder. Hver bolig har altan eller terrasse/have. Der er kælder under en del af hver bygning, der rummer tekniske anlæg og pulterrum. Hvert punkthus er opdelt i 2 bygningskroppe, som forbindes af et fælles trappe- / elevatorhus, der giver adgang til fælles tagterrasser for alle beboere.

Byggeriet fremstår med murede facader i gule teglsten og kontrasteres af trappehusenes sorte skiferbeklædning. Altaner er stålkonstruktioner med trægulve og værn i stål og glas. På øst- og vestfacader monteres automatisk bevægelig solafskærmning foran alle glaspartier. Alle toiletkerner er præfabrikerede.

Meningen med et passivhus er, at man reducerer energiforbruget mest muligt via en række ”passive” tiltag, dvs. en højisoleret klimaskærm og balanceret mekanisk ventilation.

Byggeriet er planlagt og projekteret af Køge Boligselskab, ingeniørfirmaet Aksel V. Jensen og Sweco Architects, hvor Sweco Architects har udført arkitekt- og landskabsarkitektarbejdet.