Ny bydel ved Søborg møbelfabrik

Ny bydel med fokus på gode familieboliger i varierende størrelse med robuste materialer. Den gamle møbelfabrik bliver bevaret som et minde om en vigtig industriperiode i Gladsaxe og omdannes til showroom.

Fakta

Projekt: Ny Bydel ved Søborg Møbelfabrik

Rolle: Arkitekt og landskabsarkitekt

Størrelse: 200 boliger, 20.000 m2

Lokalisering: Gladsaxe

Bygherre: Dades

Ansvarlig arkitekt: Jørgen Beider

Beskrivelse

Over det næste par år skal Søborg Møbelfabrik i Gladsaxe omdannes til op imod 200 boliger og kontorer. Projektet er udviklet af Sweco Architects og ejendomsmæglerfirmaet Lintrup & Norgart.

Projektet er et eksempel på, at Sweco Architects som arkitekter har sprunget developerleddet over og sammen med Lintrup & Norgart udviklet projektet og gået direkte til investor, som er ejendomsselskabet DADES A/S.

Ejendomsselskabet Dades investerer de kommende to-tre år 400-500 millioner kroner i at forvandle Søborg Møbelfabrik på Gladsaxevej - tæt ved Ring 3 og den kommende letbane - til henimod 200 nybyggede familieboliger. Byggeriet får fokus på gode familieboliger i varierende størrelse med robuste materialer. Den gamle hovedbygningen bliver bevaret som et minde om en vigtig industriperiode i Gladsaxe og omdannes til kontorer, klinikker eller showroom.

”Projektet falder godt i tråd med byrådets vision for Gladsaxe Ringby, der skal omdanne det gamle Gladsaxe Erhvervskvarter til et mangfoldigt, attraktivt byområde, hvor eksisterende og nye virksomheder har gode vækstbetingelser, og hvor nye, moderne boliger gør det attraktivt at bo. Jeg er glad for, at et spændende projekt er på vej, og at vores arbejde med etablere letbanen langs Ring 3 igen viser sig at være et afgørende element i byudviklingen,” siger borgmester Karin Søjberg Holst (S).