0 af 0 for ""

Søholt rendering

Silkeborg

Søholt

Fremtidssikret byudvikling med udgangspunkt i områdets særlige kvaliteter

Søholt dækker et ca. 10 ha stort område beliggende direkte ned til Silkeborg Langsø, kun 3 km fra Silkeborg centrum, og rummer i dag bl.a. Søholt Rensningsanlæg. Området er karakteriseret af de værdier, som Silkeborg er bedst kendt for – udsigt til sø og skov og altid tæt på byens servicetilbud.

Lokation
Silkeborg
År
Realiseret, 2018
Bygherre
Silkeborg Kommune
Areal
10 ha.
Ydelser
Mulighedsstudie
Samarbejdspartnere
Sadolin & Albæk

Mulighedsstudier kaster lys over Søholts potentialer

Mulighedsstudiet på Søholt opstiller forskellige scenarier for, hvordan områdets potentiale kan forløses ved udflytning af rensningsanlægget og omdannes til fx en grøn fælled til rekreative formål eller en attraktiv bydel med adgang til sø og skov.

Med fokus på at give flest mulige boliger flest mulige kvaliteter, og holde fokus på arealressourcen, kan området potentielt bidrage med ca. 150-200 nye boliger målrettet segmenter i overensstemmelse med kommunes bosætningsstrategi. Studiet belyser således, hvordan det er muligt at udvikle et nyt boligområde med afsæt i Silkeborgs unikke kvaliteter og værdier, der er målrettet moderne familiers behov og ønsker.

Studiet belyser også, hvordan en del af strategien bør være at gøre området tilgængeligt og åbne det op for offentligheden, så der skabes udsigter, opholdsarealer og forbindelser på tværs af bebyggelsen.

Strategien kan suppleres med etablering af faciliteter, der understøtter brugen af landskabet som fx en naturlegeplads, søbade eller udvidet kanolandgangssted ligesom en udvidelse af beboermassen på Søholt kunne skabe grundlag for etablering af en skov- eller naturbørnehave i områdets nordøstlige del.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.
Copy link
Powered by Social Snap