
Holstebro
Social- og Sundhedsskolen Holstebro
Nyt undervisningssted forener faglighed og fællesskab i Holstebro
Den nye Social- og Sundhedsskole i Holstebro er et dagligt undervisningssted for ca. 200 studerende og 25 medarbejdere. Skolen er opført med bærende konstruktioner af limtræsøjler og –bjælker, og er designet med bæredygtighed, indeklima og fællesskab for øje. SOSU Holstebro er designet med afsæt i et fælles værdigrundlag, som er blevet til i samarbejde med elever og undervisere fra skolen. Her blev faglighed, tilgængelighed, udendørs aktiviteter, åbenhed og kreativitet fremhævet som vigtige værdier – og dermed vores udgangspunktet for udviklingen af skolen.
- Lokation
- Holstebro
- Bygherre
- Social- og Sundhedsskolen Holstebro
- Areal
- 3.000 m2
- Status
- Realiseret, 2022


Særligt i husets hjerte og caféområde, som ligger på første sal, får eleverne glæde af de store trækonstruktioner som her går på tværs af etager i de dobbelthøje rumligheder og giver rummet et helt særligt udtryk. Hjertet er et stort fælles areal, hvor eleverne kan mødes udenfor undervisningen og hvor sund kost er i fokus. Her er der også plads til gruppearbejde og samlinger på de store centrale trapper, hvor vi har integreret udstillingsmontre, så skolens faglighed eller elevprojekter kan fremvises.” Peter Kristiansen, kreativ leder for Undervisning & Fritid
Konstruktion af limtræselementer
Den nye Social- og Sundhedsskole i Holstebro er designet og opført med fokus på et sundt indeklima ligesom bæredygtighed har været vigtige designparametre i projektet. Et sundt indeklima og bæredygtige designløsninger er med til at sikre elever og lærer en sund og bæredygtig bygning, der skaber den mest optimale ramme om trivsel og undervisning. Af samme årsag er den 3000 m2 store skole opført med bærende konstruktion i limtræselementer – et valg som sparer CO2 og som bidrager til et sundt indeklima og samtidig tilfører skolens interiør store æstetiske kvaliteter.
Hele skolen er disponeret med fokus på åbenhed, fællesskab og faglighed på alle tre etager. Alle faglokaler er designet, så de tydeligt udstråler det enkelte fag og fællesarealerne er indrettet med fokus på åbenhed og transparens, så eleverne hele tiden kan følge hinandens arbejde. Et greb som bidrager til fællesskabsfølelsen og det faglige tilhørsforhold.
Den nye SOSU-skole er placeret tæt ved UCH, Teknisk Skole og Holstebro Gymnasium og bliver således en del af et fælles uddannelsesmiljø. Derfor er den nye skoles udearealer designet med fokus på at skabe et levende udendørs campusmiljø med bl.a. en amfi-scene, udendørs muligheder for aktiviteter og en ny forplads med plads til både ophold og sportsaktiviteter.
