0 af 0 for ""

Skibbroen - Sweco Danmark

København

Skibbroen

Fra havneområde til bolig- og erhvervsområde

Skibbroen blev udviklet som første etape af et nyt bolig- og erhvervsområdet syd for Fisketorvet i København og består af ca. 200 boliger. Bygningerne består af boligbyggeri fra fem til otte etager på i alt ca. 20.000 m² inklusive kælder. Boligerne er opført som to u-former, som åbner sig mod havnen, så alle boliger har havudsigt fra boligernes opholdsrum.

Lokation
København
Bygherre
AB Balder | Skanska
Arkitekt
Holscher Nordberg Architecture and Planning
Ydelse
Projektering af bærende konstruktioner, kloak, VVS, ventilation, elinstallationer, brand og energirådgivning, akustik.
Areal
20.000 m2
Status
Realiseret, 2018
Skibbroen - Sweco Danmark
Skibbroen - Sweco Danmark
Skibbroen - Sweco Danmark

Nybyggeriet er opført som lavenergibebyggelse, og derfor er bygningerne udstyret med solceller på tagene, som Sweco har projekteret. Herudover afledes regnvandet fra tagarealerne til havnen for ikke at belaste kloaknettet unødigt.

Havnært område stiller særlige krav

Boligernes beliggenhed tæt ved Havneholmen og Fisketorvet er udfordrende af flere forskellige grunde:  

Et byggeri tæt på havnenære områder stiller særlige krav til funderingen og konstruktionernes vandtæthed. Skibbroen er pælefunderet, og kældergulvene ligger under grundvandsspejlet. Derfor kræver det stor ingeniørmæssig viden om vandtæthed og materialevalg at undgå utætheder. 

Trafikstøjniveauet langs den nærliggende Vasbygade er højt og over 78 dB. Det betyder, at der er projekteret særlige tiltag i boligbyggeriets facader og vinduer mod den støjbelastede gade for at undgå generende støj. En af løsningerne er blandt andet, at vinduerne i opholdsrummene bliver forsynet med en særligt udviklet lyddæmpende, indvendig afskærmning.

Et samlende byrum

Det tidligere havneområde syd for Fisketorvet består nu af erhverv, etageejendomme, husbåde, bådskurecaféer og gallerier. Hensigten har været at skabe et samlende byrum med en dynamisk arkitektur, hvor havn, kanaler og de ca. 20 husbåde, der ligger ved kajen, er med til at give området en særlig karakter. 

Skibbroen - Sweco Danmark

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.