0 af 0 for ""

Silkeborg Svømmehal

Silkeborg

Silkeborg Svømmecenter

360 grader med vand

I Silkeborg skal et nyt 6.700 kvm stort svømmecenter i fremtiden samle og bringe endnu flere idrætsgrene og faciliteter til området i og omkring Silkeborg Kommune. Opførelsen af det nye svømmecenter kommer i forbindelse med kommunens ambitioner om videreudvikling af det store, rekreative Søholt i det nordlige Silkeborg.

Lokation
Silkeborg
Bygherre
Fonden for Silkeborg Svømmecenter
Status
Forventes realiseret i 2024
Ydelser
Integreret arkitekt- og ingeniørrådgivning
Areal
6.700 m2
Samarbejdspartnere
DK2 Bygherrerådgivning A/S
Rendering af udeareal ved Silkeborg Svømmecenter
Rendering af Silkeborg Svømmecenter

Det kommende svømmecenter er designet med fokus på at skabe rummelighed og plads til at favne bassiner og faciliteter til både motionister og vandsportsudøvere, den legende badegæst & wellness-gæsten samt genoptræneren & brugere med handicap – et svømmecenter, der skal rumme alle brugergrupper med faciliteter til leg, bevægelse, motion og idræt.

Reference til de populære Østre Vestre Søbade

Det er Swecos erfarne SwimTeam bestående af arkitekter og ingeniører med speciale i komplekse svømmebadsbyggeri, som står bag Silkeborg Svømmecenter.

Her har man har indhentet stærke referencer til de eksisterende og populære cirkelformede søbade i Almindsø, Østre-Vestre Søbade.

Ambitionen er et svømmecenter, hvor brugerne vil få en oplevelse af at være i pagt med naturen og opleve himmel, vand og skov fortolket til et mangfoldigt svømmebadsmiljø, hvor klimaet er behageligt året rundt. Samtidig vil en cirkelrund skive med trælameller i douglasgran fra Silkeborgskovene omkranse hele centeret, hvilket giver både svømmeområdet og Søholt en meget tydelig signalværdi.

”Vi har ladet os inspirere af naturen omkring Silkeborg og omsat det til en arkitektur, hvor vi fra første streg har tænkt himlen, vandet og skoven ind i bygningens rum, facader, materialer og bassiner. Vi har bevidst søgt at skabe sammenhæng til byens nye runde søbade i Almindsø, og vi har derfor bygget videre på cirkelskiven som formsprog, der binder inde- og udeområderne sammen og inviterer til 360 grader med vand,” siger Peter Kristiansen, kreativ leder for Undervisning & Fritid hos Sweco Architects.

Glasvægge, klatrevæg og udendørsbassin

Visionen for svømmecenteret er at skabe tre bassinområder, der ved brug af glasvægge til rumadskillelse vil opleves som ét stort bassinrum. Idéforslaget lægger bl.a. op til et 50m bassin godkendt til afholdelse af VM og dertilhørende tilskuertribuner med 500 siddepladser, et 25m bassin med startskamler, udspring, klatrevæg og vandrutsjebane, familie- og legebassin, genoptræningsbassin samt et wellness-område.

Hertil kommer et udendørsbassinet, som besøgende kan få adgang til via en kanal indefra fra bassinrummet, mens administrations- og klubfaciliteter bliver placereret på 1. sal med udkig til vandområder.

Første spadestik bliver efter planen taget i 2. kvartal 2022

Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.