0 af 0 for ""

Rendering af Laksegade

København

Laksegade Øst

Transformation på fodgængernes præmisser

Sweco Architects har tegnet lokalplanen for Laksegade Øst som blandt andet rummer Danske Banks ikoniske bygningskompleks ved Holmens Kanal. Transformationen af det historiske område vil åbne kvarteret og skabe trafikforhold, hvor fodgængere trygt kan færdes i det nye byrum.

Lokation
København
Status
Igangværende
Bygherre
Københavns Kommune
Samarbejdspartnere
Capital Investment | Aberdeen Standard Investment
Rendering af Laksegade
Rendering af Laksegade

Med en udvidelse af City Bymidte bliver kvarteret en aktiv del af det centrale København, når Danske Bank om få år forventeligt rykker ud af kompleksets bygninger. Lokalplanen lægger op til, at kompleksets mange bygninger, hvor det er muligt, skal åbnes mod den omkringliggende by med store vinduespartier i stueplan, for derved at skabe grundlag for nye erhvervs- og butikslejemål med en attraktiv beliggenhed.

Hele transformationen skal gennemføres med respekt for kvarterets originale arkitektur, som bl.a. tæller en række bevaringsværdige københavnerejendomme samt fem fredede ejendomme – henunder det velkendte Erichsens Palæ mod Kongens Nytorv, der er opført i 1797-1801 af arkitekt C.F. Harsdorff.

Åbne bygninger og gadeforløb

”En helt central vision for lokalplanen er at åbne kvarteret og dets mange bygninger op mod byen, og invitere offentligheden indenfor. Ved at etablere en ny gadebelægning i de indre gader samt en lang række åbninger i bygninger og gadeforløb, og ved at tilføre kvarteret flere forbrugerrettede funktioner som fx butikker og restauranter, vil planen fuldstændig revitalisere området, og gøre det til en aktiv og hyggelig del af Københavns bymidte. En kombination af butikker, restauranter, caféer, hotel, muligvis boliger og en langt større variation af kontorbrugere vil sikre liv i de nuværende stille ’bankgader.”
– Rasmus Tøgern, arkitekt / markedschef, Sweco Architects.

Facader i København

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.