0 af 0 for ""

Johannes Fog facader

Lyngby

Johannes Fog

I Lyngby bliver Johannes Fog-byggecenteret ombygget og udvidet, så det fremover rummer langt mere end kun byggematerialer

Trælast, byggecenter og studieboliger er nogle af de funktioner, projektet i fremtiden skal omfavne. Swecos arkitekter og ingeniører er valgt af BAM Danmark som integreret arkitekt- og ingeniørrådgiver.

Lokation
Lyngby
Bygherre
Johannes Fog A/S
Areal
15.320 m2
Status
Forventes realiseret i 2022
Ydelser
Integreret arkitekt-og ingeniørrådgivning
Samarbejdspartnere
BAM Danmark A/S, BOGL ApS og NCC Danmark

Integreret rådgivning skaber multihus

Det 15.400 etagemeter store byggeri i seks etager bliver et multifunktionelt hus, der rummer trælast og byggevaremarked, uddannelsesfaciliteter og kollegieboliger. Energi og moderne teknik er indtænkt i byggeriet med solceller i ganske stort omfang, der er med til at reducere energiforbruget. Tagkonstruktionen udføres overvejende som sedumtag, der er et næsten CO2-neutralt produkt, som effektivt aflaster afledningen af regnvand ved fordampning og forsinkelse.

Med en bymæssig revitalisering af nærområdet og med de nye handelsmuligheder, uddannelsestilbud, kollegieboliger og nye spændende byrum, vil bygningen virke som en magnet for samvær i nærområdet.

Johannes Fog facader
Johannes Fog facader

Saddeltag skaber dynamisk gadeforløb

Kompositionen af sammenstillede og forskudte saddeltagslængehuse er videreført med fokus på at skabe en homogen bygningsmasse, der samtidig skaber variation. Bygningen er udformet af seks saddeltagsbygninger, hvis gavle vender mod nord/syd, som har indbyrdes forskydninger, der danner en række fremspring langs bygningens nord- og sydvendte facader. Dermed nedbrydes bygningens store volumen visuelt og opleves som et dynamisk gadeforløb med opholdskroge, der integrerer bygningen i det omkringliggende landskab.

Kollegieboligerne består af i alt 55 små boliger placeret på 3. til 5. niveau og er af varierende størrelse og indrettet med trinettekøkken og badeværelse i forlængelse af et opholds- og soverum. Bygningens gårdrum er udformet som en fortættet pladsdannelse omkranset af huse i 2-3 etagers højde og bliver et fælles opholds- og mødested for alle byggeriets daglige brugere.

Bebyggelsen strækker sig over i alt 15.320 m2, som er fordelt på 12.230 m2 erhverv, byggemarked på 4.175 m2, detailhandelsbutikker på 288 m2 og boliger på i alt 2.540 m2.

Byggeriet udføres i perioden ultimo 2020 til efteråret 2022.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.
Copy link
Powered by Social Snap