0 af 0 for ""

Lyngby

Hempel Campus

Et nyt Hempel Campus i Vidensbyen

Hempels nye hovedsæde HQ2 er en del af Hempel nye samlede campus på Lundtoftegårdsvej. Udvidelsen af malingsleverandøren Hempels kontor-, forsknings- og testfaciliteter i Lyngby understøtter virksomhedens fremtidsvisioner om innovation, global vækst og hele områdets i Lyngbys mål om at blive en førende videns- og universitetsby i Europa. Den arkitektoniske vision for Hempel Campus er et samlet udtryk og skal være med til at give besøgende, forbipasserende og medarbejdere en oplevelsen af området som én samlet enhed, ”et campus”.

Lokation
Lyngby
Bygherre
Hempel A/S
Ydelser
Arkitektrådgivning
Areal
11.879 kvm (heraf 2.100 kvm P-areal)
Samarbejdspartnere
CG Jensen
År
Realiseret, 2021
Fotokreditering
Hempel A/S
Hempel Campus trappe
Hempel Campus

Hempels nye hovedsæde, Hempel Campus, består af en ny administrationsbygning i seks etager og forbindes med en gangbro på tværs af Lundtoftegårdsvej med Hempels eksisterende administrationsbygning, HQ1 – en gangbro som bidrager til projektets sammenhængskraft og oplevelsen af ét campus. Den nye bygning er indrettet til ca. 250 medarbejdere og indeholder kontorarealer med tilhørende støttefunktioner som bestyrelsesfaciliteter og undervisningsområde med auditorie.

R&D- og testcenter, kontorbygninger og ombygning

Udvidelsen af Hempel genfortolker centrale arkitektoniske elementer fra virksomhedens eksisterende hovedkvarter og skaber et sammenhængende Hempel Campus på i alt ca. 20.000 m2. Den samlede udvidelse rummer et nyt R&D- og testcenter, en ny kontorbygning (HQ2) samt en ombygning af virksomhedens eksisterende testcenter til nye kontorfaciliteter. Den nye kontorbygning HQ2 er opført i tillæg til den nuværende HQ1, og med udvidelsen vil de samlede faciliteter udgøre et helt nyt Hempel Campus, som vil ligge eksponeret ud til den befærdede Helsingørmotorvej og brede sig på begge sider af Lundtoftegårdsvej. Med gangbroen der krydser Lundtoftegårdsvej bindes hele hovedkvarteret sammen på tværs og skaber en visuel port til Vidensbyen i Lyngby – besøgende og medarbejdere vil således få oplevelsen af at køre “igennem Hempel”.

Skal undersøtte Hempels forskning og udvikling

Hempels nye R&D- og testcenter samler faciliteterne fra det eksisterende R&D-center og testbygningen og bliver i fremtiden et globalt omdrejningspunkt for forskning og innovation. Visionen med Hempel Campus (HQ2) er således at skabe de bedste vilkår for, at Hempel som virksomhed kan vokse og udvikle sig med fokus på nye produkter, ny produktionsteknologi, forskning og samarbejder med førende universiteter.

En trappe med særlige referencer

Den ikoniske trappe genfortolker stærke arkitektoniske referencer til HQ1 og med placeringen ud mod Helsingørmotorvejen kan forbipasserende således opleve den skulptur trappeskulptur. Den eksisterende centrale trappe i HQ1 leder op til gangbroen, der knytter HQ1 og HQ2, for så at kulminere i den nye trappe. Trappens organiske form er inspireret af en helix-spiral, som er det mønster der opstår, når en spand maling røres op. Den svungne trappe, der er i tråd med Hempels visuelle brand-identitet, styrkes således som kendetegn og ikon for Hempel.

Hempel Campus forskning

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.