0 af 0 for ""

Herning

Det Blå Rum

Nyt oplevelses- og friluftsområde åbner ved Fuglsang Sø i Herning
Det Blå Rum ved østbredden af Fuglsang Sø er et nyt aktivitetsskabende samlingssted og åndehul med masser af natur- og vandoplevelser. Formålet er at de nye faciliteter skal være med til at motivere endnu flere til at komme ud i det fri og deltage i aktive fællesskaber, sportstilbud og foreningsliv.

Det Blå Rum blev præmieret af Herning Kommune ved Arkitektures Dag 2021 med begrundelsen “Prisen gives for en smuk og indbydende arkitektur i en høj arkitektonisk kvalitet med et nyt og moderne formsprog. Projektet sætter samtidig nye standarder for bæredygtigt byggeri i Herning Kommune.

Lokation
Fuglsang Sø, Herning
Bygherre
Herning Kommune
Status
Realiseret, 2021
Ydelser
Rådgivning under projektering og udførelse samt bæredygtighedsledelse
Areal
645 m2
Samarbejdspartnere
Nova5, Lokale og Anlægs Fonden, Nordea-fonden, Ege Fonden og den filantropiske forening Realdania

Det Blå Rum består af to bygninger, som vender i en vinkel mod hinanden. Hovedbygningen er cirka 250 kvm og får et fællesrum med kapacitet til omkring 50 personer. Bygningen har blandt andet et stort køkken, omklædningsrum, toiletter og en stor overdækket terrasse. Den anden bygning er et depot/bådhus på cirka 300 kvm med plads til kajakker, både og andet. Her er også et værksted til reparationer og vedligehold af udstyr. Det Blå Rum har desuden en sauna med plads til 15-20 personer og et broanlæg til badning og både samt cykel-pitstop. Faciliteterne i og omkring Blå Rum skal kunne bruges af lokale idrætsforeninger, skoler og institutioner. Der bliver plads til både de organiserede frilufts- og idrætsaktiviteter ved vandet og til de spontane aktiviteter for borgere og andre besøgende, der vil mødes om et aktivt udeliv.

Bæredygtigt anlæg med miljøvenlige materialer og inventar

Projektet sætter nye standarder for bæredygtighed i Herning Kommune. Bæredygtighed er tænkt ind på alle planer i Det Blå Rum – lige fra selve byggeriet af anlægget til brugerens benyttelse og oplevelse af området. For at sikre, at Det Blå Rum giver et så lavt CO2-aftryk som muligt, er alle materialer blevet vurderet i en analysemodel, der anvendes i bæredygtige byggerier, og som beskriver materialernes vej “fra vugge til grav”. Konkret betyder det, at materialerne er miljørigtige og kan genanvendes, hvis anlægget engang i fremtiden skal tages ned eller bygges om. Det Blå Rum har solceller og batteripakker, som skal drive en stor del af husets energiforbrug. For at synliggøre klimaaftrykket ved Det Blå Rum bliver energiforbruget fulgt og monitoreret, så det er muligt for brugerne at følge med i energiforbruget og opnå bevidsthed og læring om bæredygtig adfærd.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.