0 af 0 for ""

DemensCentrum

Aarhus

DemensCentrum

Mangfoldig have med samlende kvalitet

DemensCentrums grønne gårdrum tjener flere funktioner, dels skaber det plads til ro og fordybelse og dels indbyder det til aktivitet og samvær. Alt sammen bliver skabt i trygge rammer, der giver beboeren tryghed og frihed.

Lokation
Aarhus
År
2021
Bygherre
Aarhus Kommune
Ydelser
Totalrådgivning og landskabsarkitektur
DemensCentrums facader

I hjertet af det nye demenscentrum i Aarhus ligger et grønt gårdrum, der forbinder hele bebyggelsen og skaber nærvær og samvær. Som et landskabsarkitektonisk greb har vi skabt en rumlig forskydning, der giver en naturlig opdeling af de offentlige funktioner og haven med multifunktionelle rum. En uendelig sti gennem landskabet binder haven sammen og gør at brugerne kan bevæge sig frit uden at møde en lukket dør, eller blive fristet til at forlade området.

Landskabet består af tre større udendørs fællesrum i tre niveauer. På grundniveauet er Torvet, der fortrinsvist overdækket af den tværgående passage, hvilket giver rummet en anderledes karakter og muligheder. Pladsen indeholder mange forskellige ganglinjer og udgange, der forenes i pladsen. I midten af pladsen, under tagoverdækningen, er der placeret et spejlbassin hvori refleksioner fra vandspejlet projekteres op på tagets underside. Både lys- og lydkunst kunne implementeres i dette rum og tilføre endnu nogle sanselige elementer til pladsen. På pladsen vil der også være rum til det stille- og fordybende ophold, samt ophold til større forsamlinger.

Sansehaverne i DemensCentrum

Overskuelige trygge sansehaver

De private haver skal være det nære uderum for husets beboer. Det skal være nemt at indtage, overskueligt af færdes i, men samtidig gemme på hemmeligheder og udfordre alle sanserne. Havens genkendelige karakter skal skabe tryghed og lyst til at komme ud i den friske luft – året rundt. Det skal være haver, hvor roen fylder, og hvor man er omgivet af planters mangfoldighed i farver, former, årstidernes skiften, vindens påvirkning samt dyrs summen og kvidderen.

I landskabet finder man også en aktivitetsrampe, som er en sammenhængende stiforbindelse, der trækker beboeren igennem mange forskellige landskabsrum, samtidig med at den motoriske træning styrkes. Rampen er en cirkel der går op og ned – og forbinder husets tre forskellige etager.  Rampen er en aktiv flade hvor, der motioneres alene ved gang på rampen, men også ved forskellige træningsspots fordelt på rampeforløbet. De forskellige træningspots består af seniorredskaber, der er udformet til forbedring af grov- og finmotorik, balance samt styrke.

Vil du vide mere om vores projekter?

Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • This field is for validation purposes and should be left unchanged.