0 af 0 for ""

Bofællesskabet Skovhusene

Glostrup

Bofællesskabet Skovhusene

Svanemærkede seniorboliger opført i træ

Skovhusene i Ejby ved Glostrup er seniorvenlige boliger opført som træhuse og Svanemærket- certificeret. Med en beliggenhed i naturlige omgivelser tænkes biodiversitet og vild natur ind i Skovhusenes udeområder.

Lokation
Ejby | Glostrup
Bygherre
Danhaus A/S
Areal
615 m2 | 12 p-pladser
Status
Vunden konkurrence, forventes realiseret i 2023
Ydelser
Arkitektrådgivning
Samarbejdspartnere
Erasmus og Partnere A/S

Bofællesskab

Med Skovhusene ønsker vi at skabe de bedst mulige rammer for beboerne, og derfor kræver boligerne mindre vedligeholdelse. Arkitekturen og uderummene har fællesskabet som et helt centralt punkt.

I vores arkitektoniske tilgang til Skovhusene har vi derfor haft fokus på ’mødet mellem mennesker’; her er veje og stier, daglig færden og ophold væsentlige elementer for at skabe god kontakt mellem mennesker. Ved at bygge området op omkring hovedfærdselsåren, skaber vi en stærk katalysator for fællesskabet, ligesom bygningerne placeres optimalt for solen, som skal bidrage til at give beboerne dejlige opholdsarealer.

Hovedfærdselsåren forbinder Ejby Mosevej med stien til Ejby Mose, og fra denne sti vil alle beboere ankomme til deres bolig. Stien vil desuden være med til at gavne fælles faciliteter, skabe tryghed blandt beboerne og øge sammenholdet i området.

Naturtag i Bofællesskabet Skovhusene
Bofællesskabet Skovhusene

Natur og biodiversitet

Ejby Mose er nabo til Skovhusene, hvor naturen er dragende. Vi har tænkt biodiversitet og ’vild natur’ ind i landskabsdelen og udeområderne, så de nye boliger bliver en naturlig del af området og det smukke landskab. Tagene bliver grønne med naturlig bevoksning, så de både falder i et med naturen og bidrager til at øge biodiversiteten i området.

Svanemærkning

For at omfavne intentionerne for bebyggelsen har vi stillet høje krav til både udearealer, byggematerialer og facader. Vi har valgt at arbejde med naturlige og sunde materialer i byggeriet. Husene bliver rigtige træhuse opført i træ – både som konstruktion og som facadebeklædning. Dernæst skal være sunde at bo i, hvorfor Skovhusene bliver de certificeret med Svanemærket. Det er en sikkerhed for, at der ikke bliver brugt miljø- og sundhedsskadelige stoffer, og at der stilles høje krav til indeklima, lavt energiforbrug og til materialer, kvalitetssikring og dokumentation. Visionen og tanken med Skovhusene er, at strukturen vil kunne udvides og tilpasses nye områder eller lokationer i fremtiden.

Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.