0 af 0 for ""

Hotel Alsik ved vandet

Sønderborg

Alsik Hotel & Spa

4-stjernet udvikling af Sønderborgs havnefront

I Sønderborg Kommune er visionerne for havnefronten skudt i vejret med et 19 etagers hotel, som er et væsentlig skridt på vejen i realiseringen af at gøre havnefronten til en levende og attraktiv bydel med boliger, kontorer og plads til aktiviteter i byrummet.

Sweco indgik som underrådgiver til totalentreprenør A. Enggaard A/S og forestod projektering og fagtilsyn af konstruktioner, el- og VVS-installationer, akustik, brand, vandbehandling samt geoteknik.

Lokation
Sønderborg
År
2019
Bygherre
Bitten og Mads Clausen Fond
Kunde
A. Enggaard A/S
Areal
24.800 m²
Ydelser
Ingeniørrådgiver for alle ingeniørdiscipliner samt rådgiver for bæredygtighed og vandbehandling
Rådgiverrolle
Ingeniørrådgiver til totalentreprenør
Arkitekt
Henning Larsen Architects
Verdensmål
3, 6, 7, 9, 11 og 13

Nordens største spa

Alsik Hotel & Spa indeholder Nordens største Spa & Wellness på ca. 4.500 m² fordelt på fire etager. Spaen indeholder fire indendørs bassiner (Main-pool, Children-pool, Hot tub og Watsu pool) samt et udendørs varmtvandsbassin.

Designet med udgangspunkt i Sønderborg Kommunes ”Project-Zero”-strategi

Alsik Hotel & Spa er designet med udgangspunkt i Sønderborg Kommunes ”Project-Zero”-strategi med ambitionen om at være energineutral i 2029. Derfor har vi som ingeniør arbejdet tæt sammen med arkitekt og entreprenør i en integreret designproces, hvor vi har haft stort fokus på sikring af energioptimering og bæredygtighed. De passive egenskaber indlejret i arkitekturen er søgt udnyttet for at opnå et sundt og energieffektivt hus – eksempelvis er facaden optimeret ift. funktion, orientering, eksternt klima (sol og vind) samt indeklima og energi.

Solafskærmning undgås helt ved hjælp af facadens skyggevirkninger fra de lodretgående udspring. Facadedesignet og bygningens opbygning med ”skygger” er designet i en tværfaglige proces, hvor der er arbejdet med reduktion af energibehovet, et optimeret indeklima samt en høj kvalitet af det arkitektoniske udtryk.

Der er implementeret en række bæredygtighedstiltag på Alsik Hotel & Spa, og i den forbindelse er der gennemført livscyklusanalyser og energiberegninger samt arbejdet med reduktion af energi- og ressourceforbrug. Der er bl.a. arbejdet med en række avancerede tekniske og bæredygtige løsninger f.eks. benyttes overskudsvarme fra køleanlæggene til opvarmning af varmt brugsvand og alle tekniske anlæg som ventilation, varme, brugsvand og lys, reguleres via CTS-anlægget, så de tekniske anlæg kun kører, når der er behov for det. Dette omfatter også bookingsystemet, som er integreret i CTS-systemet, hvilket betyder at varme og køling på hotelværelser kun er aktivt, når værelset er i brug.

Udsigten fra Hotel Alsik
Hotel Alsik

Energioptimering

Ved åbningen af Alsik Hotel & Spa har man opnået CO2-neutralitet på 76%, hvilket er højt for en bygning med bl.a. spaområder.

Vil du vide mere om vores projekter?
Send os dit spørgsmål og vi kontakter dig.
  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.