0 af 0 for ""

 

Ibihaven

  1. Oktober 2023

Sweco bakker op om skærpede klimakrav til byggeriet

Der er en kløft mellem lovgivningen og klimavidenskaben i dansk byggeri, der kræver politisk handling. Sweco bakker derfor op om brancheinitiativet Reduction Roadmap.

Lige nu forhandles Bygningsreglementet for 2025, hvor den foreslåede CO₂-grænseværdi for klimapåvirkningen af nybyggeri er angivet til 10,5 kg CO₂-ækv./m2/år.

Allerede i dag udleder en gennemsnitlig bygning 9,5 kg CO₂-ækv./m²/år, og branchen har hertil bevist, at det er muligt at opføre bygninger med et klimaaftryk der er endnu lavere både inden for bolig- og erhvervssektoren.

Derfor ønsker Sweco skærpede klimakrav og bakker op om initiativet Reduction Roadmap. Der er brug for kollektiv opbakning til at sikre, at vi udligner den kløft, der er mellem lovgivningen og klimavidenskaben i dansk byggeri.

”Vi står ved en kritisk skillevej, hvor potentialet til at bygge med lavere klimabelastning langt overstiger de nuværende klimakrav. Vi har derfor en forpligtelse til at bakke op om en mere progressiv lovgivning, der skal afspejle klimavidenskaben fra 2025,” siger Dariush Rezai.

Analyserne i Reduction Roadmap viser, at klimapåvirkningen fra nybyggeri skal under 5,8 kg CO₂-ækv./m2/år i 2025, hvis dansk byggeri skal overholde Paris-aftalen. Læs mere her: https://reductionroadmap.dk/

Gå på opdagelse i Swecos omfattende LCA-database

Vil du have mere konkret indblik i klimabelastningen i byggeriet, har vi i Sweco samlet og struktureret et omfattende tendensoverblik over klimaaftrykket med data fra mere end 100 beregnede byggeprojekter.

Få adgang til databasen ved at skrive dig op her: https://www.sweco.dk/netvaerk-og-videndeling/klimapaavirkning-fra-100-beregnede-byggeprojekter/