0 af 0 for ""

Urban Insight rapport: Er elbilen klar til at overtage markedet?

Elbilers popularitet er støt stigende, efterhånden som flere forbrugere efterspørger alternativer til benzin- og dieselbiler. Men mange er bekymrede for, om bilen kan køre langt nok på én opladning. Vi er kørt gennem Europa i en elbil for at teste forholdene og har fundet en masse udfordringer på vejen.

I flere europæiske lande diskuterer man i øjeblikket, hvordan vi i fremtiden skal planlægge og udvikle den bæredygtige transport. Massive ændringer i infrastrukturen er nødvendige for at skabe de rette vilkår, for de nye måder vi transporterer os selv rundt på.

Swecos nyeste Urban Insight rapport ‘E-magine a Journey through Europe – Energy Infrastructure for Sustainable Mobility’ undersøger, om det er muligt for en familie at køre på ferie i Europa i en elbil og hvilke rejseforberedelser, der er nødvendige.

En af konklusionerne på bilturen er, at infrastrukturen for elbiler varierer meget fra land til land, og at det er nødvendigt at planlægge sin rejse grundigt hjemmefra, før man bevæger sig ud på en europæisk road trip. Det er blandt andet nødvendigt med flere forskellige betalingskort og apps for at kunne oplade bilen, da hvert land har sin egen løsning. Desuden er der bekymringerne omkring adgangen til ladestationer, afvigelser i opladerens design og skiftende ladetider.

“Det er et kæmpe brist, at landene i Europa ikke har harmoniseret deres infrastruktur og betalingsmetoder. Hvis elbilerne for alvor skal bryde igennem på markedet, er politikerne og elbilbranchen nødt til at arbejde sammen for at skabe de bedste vilkår for elbilerne”, siger Tim van den Maagdenberg, der er afdelingschef for ‘Decentralised Power Engineering’ i Sweco Tyskland og forfatter af denne måneds Urban Insight rapport.

Baggrund
Urban Insights fundament bygger på en række rapporter udarbejdet af eksperter fra Sweco. Det er et langsigtet initiativ med et årligt varierende tema. I 2018 er temaet Urban Move, der fokuserer på mobilitet og bæredygtig udvikling af transporten i Europa. Eksperter fra hele Sweco deler deres viden og indsigt med fokus på forskellige emner inden for byudvikling set fra indbyggernes perspektiv.

For mere information om Urban Insight, besøg: http://www.swecourbaninsight.com/

For mere information, kontakt venligst:

Johnny Nylund, Pressechef, +46 (0)73 773 5189, johnny.nylund@sweco.se
Therese Gröndahl, Projektleder Urban Insight, +46 (0)104 84 60 19, therese.grondahl@sweco.se