0 af 0 for ""

Sweco Transform Awards 2023

  1. Oktober 2023

Transform Award: Vinder udfordrer ghetto-tilgang med gennemtænkt transformation

Swecos pris for det bedste og mest innovative afgangsprojekt blev givet til Azul Isidoro, Bastian Mosegård og Nicolai Hou Thomsen fra Aalborg Universitet for projektet ”Sundparken. Sourcing, re-use and transformation”, der udfordrer de konventionelle tilgange til at løse sociale udfordringer i ghetto-områder.

Sweco Transform Award hylder årligt fremtidens talenter og deres bud på en innovativ, inspirerende og bæredygtig samfundsudvikling. Torsdag d. 28. september blev vinderens af Transform Award 2023 fundet, hvor der foruden anerkendelsen også medfølger en kontant anerkendelse på 50.000 kr. Her præsenterede de fem udvalgte finalister deres afgangsprojekt foran publikum og jury.

Prisen gik til Azul Florencia Isidoro, Bastian Mosegård og Nicolai Hou Thomsen fra Aalborg Universitet, der i deres tværfaglige og aktuelle projekt med udgangspunkt i Sundparken i Horsens satte spørgsmålstegn ved, om ikke det er muligt at løse de sociale udfordringer i de såkaldte ghetto-områder på anden vis end ved at rive gode bygninger ned og ”bygge os ud” af problemerne.

”Gruppen præsenterede en begavet, konstruktiv og veldokumenteret tilgang til at arbejde med de sociale dimensioner og transformation af vores boligområder, som landets beslutningstagere bør lade sig inspirere af. Alle dommere var voldsomt imponeret over fagligheden, evnen til at tænke nyt og på tværs af en særdeles relevant og aktuel problemstilling,” siger Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark og fortsætter:

”Både vinderprojektet og de øvrige finalepræsentationer bekræfter mig i, at vi har mange unge talenter på vores uddannelsesinstitutioner, der brænder for at bidrage til samfundet og gøre en forskel med deres viden og evner. Den faglighed, mod og idérigdom lover godt for fremtiden og de samfundsudfordringer, vi står overfor.”

Vinderprojektet kan hentes og læses i sin fulde form her. Sweco Transform Awards dommerjury bestod i år af:

– Harpa Birgisdóttir, professor i bygningers bæredygtighed på BUILD AAU
– Kasper Guldager, medstifter og arkitekt Home.Earth
– Johan Hallgren Madsen, bæredygtighedschef hos Urban Partners
– Anna Esbjørn, programchef for fremtidens byer hos CONCITO
– Anja Boserup, chef for Landskab & Byplan Sweco Architects Øst
– Dariush Rezai, CEO Sweco Danmark

Læs mere om de øvrige finaleprojekter her

Der åbnes for indstillinger til næste års Sweco Transform Award i maj 2024.

For nærmere information om Sweco Transform Award:

Emilie Holmbo Jensen

Emilie Holmbo Jensen

Kommunikationspartner
Anton Broholm

Anton Broholm

Digital kommunikationspartner