0 af 0 for ""

 

  1. Oktober 2023

Swecos arkitektur hædret på Arkitekturens Dag

Arkitekturens Dag er som altid en festdag i landets kommuner. Her hyldes og kåres den arkitektur, der er med til at gøre vores byer bedre og smukkere. I Sweco er vi stolte over at se vores arkitektur på tværs af typologier igen i år blive anerkendt i hele landet.  

I Lyngby-Taarbæk Kommune vinder vi kommunens arkitekturpris for renoveringen og ombygningen af Lundtofte Skole- og Kulturcenter. Projektet præmieres for at tilføre ny arkitektonisk kvalitet til bygningen og for skabe rummelige muligheder i og omkring den eksisterende bygning. I Silkeborg Kommune modtager det nye Trailcenter ved Ferskvandscentret hædrende omtale, mens til-og ombygningen af Søholt Allé 14 vinder Midtjyllands Avis’ Læserpris. Derudover løb Rantzausbakke i Horsens Kommune, Søbrinken i Herning Kommune og Rosenhaven i Odense Kommune med en nominering.

Projekterne er gode eksempler på arkitektonisk kvalitet, der skaber værdi i lokalsamfundet, og som hver på deres måde bidrager til en mere bæredygtig udvikling af byer og samfund, der var årets tema.

Lundtofte Skole og Kulturcenter

Lundtofte Skole- og Kulturcenter, Lyngby-Taarbæk Kommune

“Udvidelsen og ombygningen tildeles kommunens arkitekturpris for på én gang at tilføre ny arkitektonisk kvalitet og skabe rumlige muligheder og kvaliteter i og omkring den eksisterende bygning. Udvidelsen og ombygningen af skolen er med til forståelse for sin rumdisponering, materialevalg og udførelse et fremragende eksempel på indlevet arkitektur, som giver både skolen og lokalsamfundet nye muligheder.”

Læs mere om projektet her

 

Cyklister ved Silkeborg Trailcenter

Trailcenter, Silkeborg Kommune

“Projektet fremhæves som et sympatisk og åbent hus, der fungerer some n portal mod de store landskabelige værdier, der præger Silkeborg. Projektet blander elegant inde og ude, og er fint og stærkt detaljeret, samtidig med at huset kan tåle at blive brugt. Opgaven er løst robust, smukt og med hjertet på det helt rigtige sted.”

Læs mere om projektet her

 

Til- og ombygning af Søholt Allé 14, Silkeborg Kommune – vinder af Midtjyllands Avis Læserpris

 

Rantzausbakke i Bygholm Bakker, Horsens Kommune

“Der er skabt mange, gode og varierede boliger på et begrænset areal. Der er en god udnyttelse af arealet, samtidig med at der er plads til natur og luft omkring. Projektets materialer og nyfortolkninger af lejligheder i alt fra Engen med sedumtage, der skyder op af det vilde terræn omkring, til Bakken med røde tegl og røde metaltage med skorstenslignende elementer, der danner en hjemlig karakter.”

Læs mere om projektet her

Søbrinken, Horsens Kommune

“Byggeriet er nomineret for sin materialeholding, rækkehus-disponering i området og detaljer i murværket. Søbrinken er en flot ny rækkehusbebyggelse i Holing Engpark, hvor det nye områdes landskabelige engstemning fornemmes helt inde imellem husene. Det store landskabs bløde former går igen i bebyggelsens vej-rum, hvor husene skaber en oplevelse af et lokalt og imødekommende boligområde med landsby karakter.”

Rosenhaven, Odense Kommune – nomineret i kategorien ‘Nye uderum’

Læs mere om projektet her