0 af 0 for ""

 

  1. Oktober 2021

Swecos arkitektur hædret med seks priser

Traditionen tro hædrer en række af landet kommuner årets bedst arkitektur, der er med til at gøre byerne og kommunerne bedre og smukkere. I Sweco er vi stolte af at modtage hele seks præmieringer og to nomineringer i 2021.

I år har hele seks Sweco Architects-projekter kastet hæder af sig, mens Talentskolen i Herning og boligprojektet Hviidsminde i Kolding løb med en nominering.

Vinderprojekterne er Det Blå Rum i Herning, Den Gamle Posthusgrund i Lillerød, Taffeltårnet i Aalborg og hele tre præmieringer i Silkeborg Kommune med Østre og Vestre Søbad, Thors Have og Villa i Engesvang.

De seks vinderprojekter bidrager på forskellig vis med sine arkitektoniske og håndværksmæssige kvaliteter. Læs dommerbemærkningerne om de seks projekter her:

Det Blå Rum, Herning

Prisen gives for en smuk og indbydende arkitektur i en høj arkitektonisk kvalitet med et nyt og moderne formsprog. Projektet sætter samtidig nye standarder for bæredygtigt byggeri i Herning Kommune.

Den gamle posthusgrund, Lillerød

Prisen går til et byggeri som har givet Allerød Kommune et nyt byhus, der både har turdet gå nye arkitektoniske veje og samtidig har evnet at spille sammen med byens kontekst. Det er i dette møde at byggeriet løfter sig og gør sig fortjent til Allerød Kommunes Arkitekturpris 2021.”

Østre-Vestre Søbade, Silkeborg

Projektet viser hvordan man har formået at holde en tone og en retning fra den overordnede forståelse af landskab, materialeholdning og byggetradition. Projektet er udført med en meget sikker fornemmelse for materialitet og detaljering og fremstår enkelt, klart og smukt og samtidig indbydende. Bygværket og landskabet støtter hinanden, og området danner et venligt og imødekommende sted midt i fremtidens Outdoor Silkeborg. Der er skabt et sted, hvor man ganske enkelt kan tilgå vandet på en sikker, smuk og værdig måde.”

 

Thors Have, Silkeborg

Boligprojektet Thors Have præmieres for sit præcise og sympatiske bud på en moderne tæt-lav bebyggelse, hvor kvaliteter fra det klassiske villakvarter er indarbejdet i et markant og moderne formsprog. Projektet er udført med en meget sikker fornemmelse for materialitet og detaljering og fremstår skarpt og smukt og samtidig indbydende. Bygninger og uderum støtter hinanden, og området danner en venlig og imødekommende landsby midt i fremtidens Silkeborg.”

 

Villa i Engesvang, Silkeborg

Restaureringen af Engesvang præmieres for at gentænke den firelængede gård som motiv for bosætning i vores landområder. Projektet er unikt og smukt og et flot eksempel på, hvor store bokvaliteter der findes i vores landområder, og hvordan et helt moderne projekt kan tage udgangspunkt i historien og genbruge den dna, der findes på netop dette sted.”

Taffeltårnet, Aalborg

“Taffeltårnet præmierets for sin fine genfortolkning af Sprittens fredede bygninger, overført til et nutidigt facadeudtryk. Arkitekten har været tro over for stedets historie og kontekst ved at lade sig inspirere af de tidligere fabriksbygningers røde tegl og gule teglstensornamentik. Bygningen er noget højere end de andre bygninger der, men der synes jeg, at det er lykkedes at lande den med det design og den struktur, man har valgt, samt måden, altanerne er placeret på, samt det et den ligger lidt tilbagetrukket op imod banen – det får den til at fungere.