0 af 0 for ""

Børnehuset Svanen

  1. November 2022

Sweco vinder Bæredygtighedsprisen og Projektudviklingsprisen ved Building Awards 2022

For femte år i træk løb Licitationens Building Awards af stablen og her skulle vinderen af i alt otte priser findes. Sweco var repræsenteret i intet mindre end fire kategorier, og sammen med vores samarbejdspartnere løb vi med sejren i Projektudviklingsprisen for omdannelsen af Thomas B. Thriges Gade i Odense og Bæredygtighedsprisen for Børnehuset Svanen i Gladsaxe Kommune.

Projektudviklingsprisen: Fra Gade til By – Omdannelse af Thomas B. Thriges Gade

Gennem 50 år skar den firesporede Thomas B. Thriges Gade Odenses ældste bydel over i to. 25.000 biler i døgnet skabte en effektiv barriere for udviklingen af bylivet i hjertet af Odense. I samarbejde med Odense Kommune og Realdania som bygherre har 300 af vores eksperter inden for ingeniørydelser, landskabsarkitektur og byplanlægning været med til at transformere Thomas B. Thriges Gade til en sammenhængende, bilfri bydel med nye pladser og byrum.

Om vinderen siger juryen bl.a., at selv for infrastrukturprojekter i danske bymidter er det sjældent, at det tager 10 år fra første spadestik til afslutning og aflevering.

“Projektet har været værd at vente på. Med en sjælden kombination af fremsynethed i forhold til borgertrivsel og respekt for det gamle Odense, har gaden givet nyt liv til byen. Og projektet har samtidigt fjernet den ’Berlinmur’, der gennemskar købstaden, og som myldrende af biler i alle døgnets timer var med til at fjerne noget af attraktionen ved H.C. Andersens by”.

I samarbejde med Realdania, Odense Kommune og entasis . Læs mere om projektet her

Bæredygtighedsprisen: Børnehuset Svanen – Verdens første cirkulære børnehave

Børnehuset opføres som cirkulært byggeri, hvor en del af materialerne fra den tidligere Gladsaxe Skole genanvendes, som betyder, at affaldsmængder minimeres og CO2-regnskabet reduceres. Svanen har som den første cirkulære bygning opnået Svanemærket. Projektets cirkulære tilgang beviser, at det er muligt at spare ressourcer uden at gå på kompromis med design, brugeroplevelse eller kvalitet ved at genbruge eksisterende materialer i stedet for at producere nye. I Sweco har vi med vores arkitekt- og landskabsarkitektrådgivning været med til at sikre, at de ambitiøse ambitioner for børnehuset er blevet bragt til live.

Om vinderen siger juryen bl.a., at i en tid, hvor alle taler om genanvendelse og cirkulær økonomi i byggeriet, så er det dejligt, at nogen gør noget ved det.

“Det er et projekt, der fortjener stor anerkendelse, ikke kun i Danmark men over hele verden, for sin konsekvente brug af materialevurdering, nænsom nedrivning, opmagasinering – og til sidst massiv genanvendelse af byggematerialerne”.

I samarbejde med  Gladsaxe Kommune, NIRAS, Tscherning, Ason A/S, Aksel V. Jensen A/S Rådgivende ingeniører og Lendager. Læs mere om projektet her.

Finalister i kategorien Projektudviklingsprisen
Rørbæk og Møller Arkitekter: Trekroner Kirke
Science & Innovation Hub Aalborg Universitet
Salling Roofgarden
Fra Gade til By – Omdannelse af Thomas B. Thriges Gade, Realdania, Odense Kommune, entasis og Sweco

Finalister i kategorien Bæredygtighedsprisen
Lisbjerg – Made in Aarhus
Børnehuset Svanen, Gladsaxe Kommune
CP ApS
BoligVærkstedet – skabt af teamet: VELUX, EFFEKT, MOE og Enemærke & Petersen

Building Award arrangeres af Licitationen i samarbejde med Bygherreforeningen, Boligfonden Kuben og Lean Construction DK.

Morten Laasholdt

Morten Laasholdt

Kommunikationsdirektør