0 af 0 for ""

Sweco skal gøre Barbados førende i Caribien

Sweco skal gennemføre en større undersøgelse af de mest miljørigtige og økonomisk fordelagtige løsninger til at generere energi fra affald i den lille østat i Caribien. Det er det andet projekt i østaten, som Sweco gennemfører.

Mens pandemien i mere end et halvt år har lammet projekter i udviklingslande, er efterspørgslen på danske cleantech-kompetencer ikke blevet mindre. Trods corona-nedlukningen har vores internationale afdeling vundet opgaver i lande som Kasakhstan, Benin, Kosovo og senest Barbados.

Danmark har slået sit navn fast som en pioner inden for affaldshåndtering og energiteknologi, og det er bl.a. dét, der sætter skub i danske virksomheders projekter indenfor cleantech – og herunder også Sweco.

– Projektet i Barbados er en del af en rammeaftale med EU, hvor vi skal undersøge forskellige teknologier til affaldsforbrænding, der skal styrke landets bæredygtige udvikling frem mod 2030 i overensstemmelse med FN’s Verdensmål. I Danmark har vi stor erfaring med at genere energi fra affald, og det er det vi bl.a. skal kigge på i Barbados, forklarer Raquel Alvarez, projektleder i Swecos internationale division.

I Swecos internationale afdeling oplever man, at alle de store donorer som EU, Verdensbanken og European Investment Bank har et godt øje til danske kompetencer, og det samme gælder efterhånden også de lande, hvor projekterne bliver gennemført.

Grøn pioner i Caribien

Den lille østat i Caribien er et af verdens mindste, men tættest befolkede lande. Med blot 430 km² er landet mindre end Bornholm, men med knap 300.000 indbyggere er befolkningstætheden mere end syv gange større end på den danske klippeø. Ifølge projektleder Raquel Alvarez, er Barbados meget optaget af at tage førertrøjen på miljø- og klimaområdet i Caribien og trække de andre lande i regionen med i den grønne omstilling.

– Vi er førende teknologisk, vi har opbygget stor viden og erfaring, og vi har et stærkt grønt brand i resten af verden. Det er en stor fornøjelse, at vi med danske kompetencer kan hjælpe udviklingslande i gang med den grønne omstilling og samtidig skabe en fornuftig forretning. Det er ikke kun godt isoleret set for vores egen butik, men for hele Danmark som nation, siger Thomas Fleurine Sørensen, afdelingsdirektør i Swecos internationale division.