0 af 0 for ""

Sweco opruster på trafikplanlægning i et opkøb af Via Trafik

 1. November 2022

Sweco opruster på trafikplanlægning i et opkøb af Via Trafik

Med opkøbet kan Sweco fremover integrere alle relevante fagdiscipliner i én samlet rådgivning og løse alle opgaver indenfor infrastruktur og mobilitet fra start til slut. Dermed styrker Sweco markant sin position indenfor trafikplanlægning og projektering af veje i Danmark.

Sweco kan i dag offentliggøre, at virksomheden har købt Via Trafik – Danmarks største specialist indenfor trafik og mobilitet. Med Via Trafik styrker Sweco væsentligt sin position inden for trafikplanlægning, analyse og mobilitet. Via Trafiks kompetencer indenfor trafikanalyse- og planlægning er nemlig et stærkt fagligt match med Swecos kompetencer indenfor vejprojektering.

Med Via Trafiks specialister styrker Sweco kvaliteten af projekterne ved at tilbyde kunderne integreret rådgivning om trafik- og vejprojekter samt ved at inddrage ydelser om støj, afvanding og miljø, byrum; broer og tunneller efter behov.

Om baggrunden for opkøbet siger Sweco Danmarks CEO, Dariush Rezai:

”Vi ser et stort potentiale i transport og infrastruktur de næste mange år, og med Via Trafik som en del af Sweco sikrer vi vores forudsætninger for at opnå succes i det marked. Med Via Trafik vokser vi ikke blot med 60 specialister med høj, anerkendt ekspertise; vi komplementerer også vores eksisterende set up og kompetencer indenfor trafikplanlægning og vejprojektering. Jeg glæder mig meget over at kunne byde Via Trafik velkommen i Sweco,” siger Dariush Rezai.

Via Trafik med hovedsæde i Birkerød blev grundlagt i 2000. Virksomheden har 60 medarbejdere fordelt på kontorer i Birkerød og Aarhus.

Milliardmarked i infrastruktur

Udbygningen og vedligeholdelsen af infrastrukturen i Danmark er centrale og vedvarende opgaver, som er forbundet med store investeringer de næste mange år, herunder ikke mindst projekter i Infrastrukturaftalen, som Folketinget vedtog i juni 2021. Det er det marked, Sweco nu positionerer sig i med opkøbet af Via Trafik, som direktør for Infrastruktur, Vand & Miljø i Sweco Jes Hansen betegner som et ’enestående match’ for Sweco:

”Via Trafik og Sweco er fagligt og geografisk et enestående match med mange synergier, som vi glæder os til at realisere sammen. Der er ingen tvivl om, at vi sammen med Via Trafik øger kvaliteten i vores projekter med mere integreret rådgivning indenfor trafikplanlægning og vejprojektering,” siger Jes Hansen.

Hos Via Trafik udtrykker partner og medstifter Mogens Møller begejstring for at blive en del af Europas førende arkitekt- og ingeniørvirksomhed.

”Med Via Trafik i Sweco bliver vi én af markedets stærkeste rådgivere indenfor trafikplanlægning og vejprojektering. Vi glæder os til at kunne tilbyde vores kunder en bredere portefølje af ydelser som en del af en multidisciplinær rådgivervirksomhed, der dyrker det tværgående samarbejde, men også den dybe faglige specialisering,” siger Mogens Møller, og fortsætter:

”Vi kender Sweco fra flere fælles projekter – kemien er i top og samarbejdet en fornøjelse. Via Trafik passer godt ind i Swecos decentrale model, hvor den enkelte rådgiver har et stort fagligt ansvar samt tillid og mandat fra ledelsen til at træffe de rette beslutninger. Det er en super dag for begge virksomheder,” slutter han.

For nærmere information:

Jes Hansen
Direktør / Infrastruktur, Vand & Miljø
Mobil +45 2276 7621
Mail: jes.hansen@sweco.dk

Mogens Møller
Partner / Via Trafik
Mobil +45 48 20 90 03
Mail: mm@viatrafik.dk

Fakta:

Via Trafik bliver en del af Sweco Danmark A/S

De to virksomheder kan offentliggøre, at Sweco Danmark A/S har købt Via Trafik pr. 1. november 2022.

Om Via Trafik

 • Via Trafik er stiftet i 2000 af seniorpartnerne Mogens Møller, Peter Stanley Andersen og Ulrik Valentin Hansen
 • Via Trafik tæller i dag 60 medarbejdere med speciale i trafik og mobilitet. Medarbejderne er hovedsageligt ingeniører, arkitekter og specialister
 • Virksomheden beskæftiger sig med trafikplanlægning, trafikanalyse, vejprojektering samt borgerinddragelse
 • Virksomhedens kunder er kommuner og offentlige myndigheder som Regionerne, Vejdirektoratet, Københavns Lufthavne, Metroselskabet og Movia samt private virksomheder og arkitekter
 • Via Trafik har hovedkontor i Birkerød, mens 15 medarbejdere arbejder fra et kontor i Aarhus og fire fra lokalkontorer i Ringkøbing, Thisted og Kerteminde.

Om Sweco Danmark A/S

 • Sweco Danmark A/S er en del af Sweco – Europas førende arkitekt- og ingeniørvirksomhed med 18.500 medarbejdere i 13 lande og med projekter i mere end 70 lande verden over
 • Sweco Danmark har 1.400 medarbejdere fordelt på kontorer i Aalborg, Viborg, Herning, Silkeborg, Aarhus, Kolding, Sønderborg, Odense, Holeby, Slagelse og København
 • Sweco Danmark rådgiver om alle arkitekt- og ingeniøropgaver og leverer ofte projekterne som integreret rådgivning
 • Sweco Danmark er baseret på ingeniørvirksomheden Carl Bro, der blev grundlagt i 1959
 • CEO i Sweco Danmark er Dariush Rezai og CFO er Jeppe Allert Madsen. De to udgør direktionen i Sweco Danmark
 • Sweco Danmarks omsætning var i 2021 1,4 mia. kr. med en overskudsgrad på 9,6%.

Om opkøbet

 • Via Trafik og de 60 medarbejdere bliver etableret som en selvstændig business unit i Sweco med navnet Trafik & Mobilitet
 • Via Trafik bliver et stærkt supplement til Swecos vejafdeling, der tæller i alt 73 medarbejdere fordelt på kontorer i København, Slagelse, Odense, Aarhus og Aalborg
 • Trafik & Mobilitet samt Vejafdelingen indgår som to business units i Swecos division Infrastruktur, Vand & Miljø under ledelse af Jes Hansen med i alt 465 medarbejdere
 • Med Via Trafik bliver Sweco én af markedets stærkeste rådgivere indenfor trafikplanlægning og vejprojektering i Danmark
 • Via Trafik styrker Swecos planer om at vokse i Aarhus ved at tilføre medarbejdere i Jylland til Swecos kontor i Willemoesgade i Aarhus.
Morten Laasholdt

Morten Laasholdt

Kommunikationsdirektør