0 af 0 for ""

 

  1. juni 2022

Sweco hylder fremtidens talenter med ny pris

Med en årligt tilbagevendende kåring af det bedste afgangsprojekt sætter Sweco spot på morgendagens talenter og deres bud på en innovativ, inspirerende og bæredygtig samfundsudvikling. Prisen, Sweco Transform Award, uddeles for første gang i september 2022 sammen med en kontant anerkendelse på 50.000 kr. til vinderen.

Det kræver nye ideer, nye visioner og tværfagligt samarbejde, hvis bygge- og anlægsbranchen skal løse samfundets udfordringer og skabe en mere bæredygtig fremtid. Og det kræver, at de skarpeste hoveder – unge som erfarne – deler viden, erfaringer og ideer.

Med det afsæt lancerer Sweco nu prisen Sweco Transform Award målrettet afgangsstuderende blandt arkitekter og ingeniører samt andre byggefaglige specialister på deres afsluttende studieår. Prisen har til formål at anerkende og synliggøre et speciale eller afgangsprojekt, der bidrager med inspiration og nytænkende løsninger til en bæredygtig transformation af vores byer og samfund.

Projektet kan eksempelvis undersøge og beskrive nye tilgange og værktøjer til klimavenlig arkitektur, byggeri og infrastruktur eller komme med nye kreative bud på miljø- og energiløsninger, der sikrer vores byer, byrum og kyster for fremtiden.

”Mere end nogensinde har vi brug for at forene vores kompetencer på tværs af branchen for at løse de samfundsudfordringer, vi står overfor. Og vi har brug for nye impulser til at tænke nyt og visionært. Derfor sætter vi med denne årligt tilbagevendende pris nu spot på de unge talenter og den udvikling, som de selv er fremtiden i. Målet er at hædre et nytænkende projekt, der fremmer bæredygtig transformation,” siger Dariush Rezai, CEO i Sweco.

Åben for indstillinger

Allerede nu er det åbent for indstillinger til Sweco Transform Award, der uddeles for første gang i september 2022. Alle ingeniør- og arkitektstuderende samt beslægtede studier kan indstille deres afgangsprojekt – så længe projektet beskæftiger sig med, hvordan vi transformerer samfundet i en mere bæredygtig retning. Med titlen som årets speciale eller afgangsprojekt følger en kontant anerkendelse på 50.000 kr.

Årets finalefelt udvælges af et ekspertpanel fra Sweco. Vinderen kåres af en dommerkomité bestående af anerkendte bæredygtighedsspecialister fra branchen, der alle selv har den grønne omstilling af vores byer og samfund øverst på agendaen.Dommerkomitéen ledes af CEO i Sweco Dariush Rezai og består desuden af:

Harpa Birgisdóttir, professor i bygningers bæredygtighed på BUILD AAU

Dan Johannes Pham, medstifter og bæredygtighedsekspert hos ejendomsudviklingsselskabet Home.Earth

Johan Hallgren Madsen, bæredygtighedschef hos NREP

Frederik Waitz Søborg, vicedirektør hos Green Building Council Denmark.

Vinderen offentliggøres ved en prisuddeling i slutningen af september med deltagelse af de indstillede finaleprojekter.

”Vi har mange unge talenter på vores uddannelsesinstitutioner, der brænder for at bidrage til samfundet og gøre en forskel med deres viden og evner. Prisen er en hyldest og en anerkendelse af dem og deres faglighed. Vi opfordrer alle studerende til at indstille deres specialer eller afgangsprojekter, og vi glæder os meget til at læse med og selv blive klogere,” siger Dariush Rezai.

Læs mere om indstillingsprocessen, kriterier og deadlines på swecotransformaward.dk. Fristen for indstillinger er 15. august 2022.

Kriterier for indstilling

Alle afgangsstuderende på en kandidatuddannelse, professionsbachelor,
erhvervskandidatuddannelse eller diplomingeniøruddannelse i Danmark kan indstille deresafgangsprojekt eller speciale til prisen.

Det eneste krav er, at projektet har en bæredygtig vinkel og beskæftiger sig med den grønne omstilling og bæredygtige transformation af vores byer og samfund.

Kun et projekts forfattere kan indstille deres speciale eller afgangsprojekt til prisen.

Både projekter løst individuelt og i en gruppe kan indstilles.

Projektet skal være afleveret og bedømt i perioden fra den 1. maj 2021 til den 15. august 2022.

Projektet skal kunne benyttes frit til formidling til offentligheden og må dermed ikke være underlagt en fortrolighedserklæring.