0 af 0 for ""

Dariush Rezai

  1. Oktober 2023

Sweco fastholder momentum med nyt stærkt kvartal

Øget efterspørgsel efter integrerede rådgivningsydelser sikrer Sweco Danmark en fremgang i omsætningen på 11% sammenlignet med Q3 sidste år. Samtidig forbedrer Sweco sin EBITA-margin til 14,8%. Det er 14. kvartal i træk, at Sweco vokser.

Swecos tilgang til integreret rådgivning er efterspurgt i markedet. Således oplever arkitekt- og ingeniørrådgiveren øget efterspørgsel og en voksende ordrebog, der aktuelt er 26% større end samme periode sidste år. Særligt infrastrukturprojekter, energi, pharma og projekter med fokus på levetidsforlængelse gennem renovering og transformation fylder i projektporteføljen.

”Vi fortsætter de seneste fem års positive udvikling, hvor vi i stigende grad udnytter bredden og dybden i vores kompetencer til at løse projekter, der bliver stadig mere krævende og komplekse. En stor del af vores forretning skabes i integrerede projekter på tværs af forretningen, hvilket er en betydelig forklaring på vores resultater. Vi er stolte af, at vi i stadig stigende grad bidrager til den grønne omstilling sammen med vores kunder,” siger Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark.

I Q3 har Sweco budt 150 nye medarbejdere velkommen, og i september offentliggjorde virksomheden sit hidtil største opkøb, nemlig OJ Rådgivende Ingeniører med 325 medarbejdere. Sweco og OJ Rådgivende Ingeniører er aktuelt ved at flytte sammen på fælles kontorer rundt om i landet og forventer at fuldende fusionen i starten af 2024.

Nøgletal fra Q3:

– EBITA-margin: 14,8% (13,2% sammenlignet med samme periode sidste år)
– Omsætningsvækst 11%
– Ordrebogen er 26% større end samme periode sidste år

År til dato lyder omsætningen på 1,3 mia. kr., hvilket er 16% mere end samme periode sidste år.

For yderligere information

Kristian Torp

Kristian Torp

Presseansvarlig