0 af 0 for ""

Sweco Danmarks hovedkontor får guld

I går den 28. februar fik Swecos hovedkontor i Ørestad overrakt den længe ventede DGNB-plakette i guld. Plaketten understreger bygningens bæredygtige identitet og er samtidig et symbol på, hvordan Sweco også har integreret bæredygtighed naturligt i sin rådgivning.

Det er ikke hver dag, man får guld i bæredygtighed, men det var nu engang, hvad der skete på Swecos hovedkontor i Ørestad i går eftermiddag. Direktør for Green Building Council i Danmark, Mette Qvist, overrakte nemlig den fornemme guld DGNB-bæredygtighedscertificering ved en sammenkomst med deltagelse fra bygningens ejer, Skanska, og bygningens lejer, Sweco, som også har stået for selve projekteringen – herunder DGNB-certificeringen.

Plaketten er således et endeligt bevis på, at Swecos kontor lever op til Green Building Councils fokus på social, miljømæssig og økonomisk bæredygtighed – noget der blandt andet går rigtig godt i spænd med Swecos værdier:

”Bæredygtighed er en naturligt integreret del i den rådgivning, vi hver dag yder for vores kunder. Det gælder i alle vores projekter. Derfor er jeg også glad for, at vi nu helt officielt bor i en bygning, som lever op til standarden inden for bæredygtighed,” understreger Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark.

Kan man mærke bæredygtighed?
Som nævnt ovenfor er der tre overordnede parametre, man måler på, når man skal bæredygtighedscertificere en bygning – det sociale, det miljømæssige og det økonomiske. Det er dog næppe alle parametre, man som medarbejder lægger mærke til i hverdagen, men kigger man nærmere, er det blandt andet valget af bæredygtige byggematerialer, de akustiske forhold i bygningens atrium og selve indretningen af kontoret, som gør medarbejderne glade for at komme i bygningen:

”Jeg synes, at det er et rigtig rart hus at være på arbejde i. Hver morgen bliver jeg mødt af duften af træ, når jeg træder ind i atriummet, og det gode dagslys og akustikken gør, at jeg på en eller anden måde føler mig hjemme,” forklarer projektleder i Sweco Rikke Hedegaard Jeppesen og fortsætter:

”Huset indeholder også mange forskellige rum, hvor jeg får lyst til at opholde mig – jeg kan godt lide, at vi alle sammen har lige muligheder for at kunne bruge dem, ment på den måde, at alle etagerne er indrettet, så vi alle kan arbejde på forskellige måder. Og ja, så gør det i øvrigt heller ikke noget, at vi er så tæt på metroen, så man stadig føler sig som en del af byen.”

På billedet øverst ses direktør for Green Building Council, Mette Qvist, markedschef i Skanska og divisionsdirektør for Planning & Design i Sweco, Jørgen Thomsen.

Læs også: Dokumentation til DGNB certificering på Swecos nye HQ afleveret