0 af 0 for ""

Morten

  1. december 2021

Sweco åbner lokalt kontor i Slagelse

Slagelse er et godt sted at slå sig ned for at komme tættere på kommuner, forsyninger og andre kunder i det vest-, midt- og sydsjællandske. Det mener den rådgivende arkitekt- og ingeniørvirksomhed Sweco, der med et nyt lokalt kontor vil tiltrække ingeniører fra lokalområdet.

Selvom Sweco er én af Europas største rådgivende arkitekt- og ingeniørkoncerner, gør virksomheden meget ud af at være lokalt til stede og tæt på projekterne. Alene i Danmark har Sweco 10 kontorer fordelt over hele landet, og i januar 2022 slår rådgiveren dørene op til sit kontor nr. 11 i Slagelse.

I spidsen for det nye kontor står Morten Sejer Bjarndahl, der er født og opvokset i Vemmelev, tæt på netop Slagelse.

”Vi vil være en lokal rådgiver og tæt på de projekter, vi arbejder med. Vi kender Vest-, Midt- og Sydsjælland godt gennem mange år og har flere igangværende vejprojekter, byggemodninger og klimasikringsprojekter i området. Vi ser et stort potentiale i at servicere kommunerne i området mere. De står med mange udviklingsprojekter indenfor infrastruktur, byggemodninger, klimatilpasning og bæredygtighed,” siger Morten Sejer Bjarndahl, projektleder og leder af det nye kontor.

Lokale projekter og vækstambitioner

De senere år har Sweco fået flere opgaver på Vestsjælland. Rådgiveren er blandt andet involveret i helhedsplanen for den nye bydel, Pilegårdstrekanten i Dianalund for Sorø Kommune og i arbejdet med at højvandssikre Korsør bymidte samt i en omfattende udvidelse af Rosenkildevej og Valmuevej i Slagelse for Slagelse Kommune.

”Vi kommer med hele Swecos katalog af brede og dybe kompetencer inden for ingeniør- og arkitektdisciplinerne og tilbyder en tværfaglig, helhedsorienteret tilgang til opgaven af høj kvalitet. Vi kan trække højt kvalificerede kompetencer og specialister ind på projekterne rettidigt og efter behov, så der er ikke den opgave, vi ikke kan løfte,” forklarer Morten Sejer Bjarndahl.

Lokale ingeniører

Sweco bemander i første omgang kontoret med 4-5 medarbejdere og har en målsætning om at være minimum 10 medarbejdere inden for to år. Fokus er på vejprojekter, infrastruktur, afvanding og geoteknik tilpasset kommunernes udfordringer og behov. Men alle ingeniør- og arkitektfaglige ekspertiser kan trækkes ind på projekterne efter behov.

”Vi vil rigtig gerne tiltrække ingeniører fra Vestsjælland, som ønsker kort vej til arbejdet samt at arbejde med projekter i nærområdet, så de kan være med til at gøre en forskel lokalt,” siger Morten Sejer Bjarndahl.

Det nye kontor åbner på Nordre Ringgade 70A i Slagelse i udgangen af januar 2022.

Sweco har 1350 ingeniører og arkitekter i Danmark. Totalt råder Sweco over 17.500 medarbejdere i Europa.