0 af 0 for ""

Sweco åbner arkitekttegnestue i Odense

Den 1. august åbner Sweco arkitekttegnestue på Fyn. Den nye arkitekttegnestue, der bliver en del af Swecos eksisterende Odense-kontor, binder arkitekt- og ingeniørfaglighederne sammen og forbinder de to arkitektbrands i virksomheden – Årstiderne Arkitekter og KANT arkitekter.

Sweco opruster nu på Fyn med etableringen af en arkitekttegnestue i Odense. Sweco har de senere år styrket kompetencerne med opkøbet af Årstiderne Arkitekter i 2018 og senest KANT arkitekter i marts 2020. Nu kan Sweco realisere et længe næret ønske om en stærk arkitektfaglig tilstedeværelse på Fyn, og pr. 1. august er Sweco derfor officielt repræsenteret med arkitektydelser med afsæt i Odense.

– Vi har længe ønsket at åbne en tegnestue i Odense. Det gør en verden til forskel at være fysisk forankret i byen, hvor vi allerede har flere igangværende projekter og mange kommende interessante udbud. Vi har fundet den rette arkitekt til jobbet, og sammen med de nuværende 60 ingeniører og konstruktører på kontoret i Odense er jeg sikker på, at vi har gode muligheder for at etablere os og yde integreret rådgivning til kunder på Fyn, siger Torben Klausen, der er direktør for arkitektdivisionen i Sweco Danmark.

Etableringen af et samlet ingeniør- og arkitektmiljø i Odense er en del af Swecos strategi om at tilbyde kunderne fuldt integrerede rådgivningsydelser fra fælles kontorer. I dag har Sweco fælles ingeniør- og arkitektkontorer i København og Silkeborg og fra 1. august altså også i Odense. Ved årsskiftet åbner Sweco endnu et fælles kontor med både ingeniører og arkitekter i Aarhus.

Synergi og sammenhæng
Lederen af Swecos nye fynske arkitektafdeling er rekrutteret fra egne række. Navnet er Karl-Martin Buch Frederiksen, og han var indtil opkøbet i marts 2020 partner med ansvaret for den arkitektoniske udvikling i KANT arkitekter. Sammen med Per Svop, som leder ingeniørteamet i Odense i dag, skal Karl-Martin lede det fælles arkitekt- og ingeniørkontor. 

– Karl-Martin er en fantastisk fyr med et kæmpe drive og stor originalitet, og han er lige præcis den igangsætter-type, vi har brug for. Det glæder mig virkelig, at vi kan give de fynske kunder den opmærksomhed, de fortjener, fortæller Torben Klausen, og tilføjer:

– Odense-kontoret kommer til at forbinde vores arkitekter i Øst- og Vestdanmark med et fokus på fælles projekter og kunderne på Fyn, som vi nu kommer tættere på. Samtidig styrker vi vores integrerede rådgivning, når Karl-Martins team bliver en del af Per Svops kontor og hans 60 ingeniører og konstruktører. Per er forankret i byen, kender kunderne og markedet, og sammen kan de realisere den synergi, der opstår, når vi forener vores fagligheder i projekterne.

Flytter til Odense
36-årige Karl-Martin Buch Frederiksen har en baggrund som konstruktør og arkitekt og har de seneste 14 år arbejdet som arkitekt og senest partner hos KANT arkitekter i København. I forbindelse med Karl-Martins nye opgaver i Odense, flytter han til Fyn for at være tæt på den nye arkitekttegnestue og lære Fyn bedre at kende.

– Jeg glæder mig enormt meget til at blive en del af Odense-kontoret og bygge arkitekttegnestuen op. Jeg brænder for at skabe bedre byggeri – arkitektur, der ser fremad, og som har kunden i centrum. Med det nye arkitektteam har vi en unik mulighed for at skabe et tværfagligt arbejdsrum, som bygger videre på de erfaringer, vi har gjort os i det strategiske partnerskab TRUST. Og som er i tråd med de høje ambitioner, vi i Sweco har inden for integreret rådgivning, hvor mange af vores 300 arkitekter og 1000 ingeniører arbejder tæt sammen på projekter over hele landet, slutter Karl-Martin.

Karl-Martin Buch Frederiksen får titel af kreativ chef.