0 af 0 for ""

Stark

Byggemarkedskæden STARK’s kommende flagskibsforretning bliver et nyt vartegn for den nordlige del af Aarhus, hvor både bygninger og sortiment præges af bæredygtige materialer. Sweco og Årstiderne Arkitekter er udpeget som integreret rådgiver på projektet.

Kunder og ansatte i STARK kan se frem til et spritnyt byggemarked på Karl Krøyers Vej i Skejby, der i fremtiden skal fungere som en del af den nye byport til Aarhus og bidrage til at fremhæve den jyske hovedstad som en internationalt kendt arkitekturby.

Ambitionen er at skabe en flagskibsforretning, der flugter med STARKs ambition om at gøre det nemmere for håndværkerne at bygge bæredygtigt. Derfor bliver byggeriet også opført efter DGNB-krav til bæredygtigt byggeri, der certificeres af Sweco/Årstiderne Arkitekter.

Det samlede byggeri på 8.100 m2 er fordelt på 2.800 m2 butik og 5.300 m2 drive-in lagerhal, hvor alle bærende konstruktioner og gitterspær udføres i træ, der efterfølgende ’pakkes ind’ i trælameller for at give bygningen et let og transparent udtryk. I de mørke timer vil bygningen således stå som en skarptskåret glødende boks, hvor lyset strømmer ud mellem trælamellerne.

”Byggeriet bliver et nyt pejlemærke ind mod Aarhus fra nordvest, som kommer til at afspejle høj arkitektonisk kvalitet med fokus på bæredygtige tiltag. Det er ønsket, at den nye trælast bliver det gode eksempel på, hvordan der aktivt kan arbejdes med byggeriet, dets miljøaftryk og skabe langtidsholdbar og fremtidssikret arkitektur,” siger Anders Lyhne, kreativ leder og sagsarkitekt i Årstiderne Arkitekter, og fortsætter:

”Med STARK som bygherre og Aarhus Kommune som myndighed er her en unik mulighed for, at vi som integreret rådgiver kan være med til at sætte projektet på det aarhusianske landkort som et positivt bidrag til den lange række af ikoniske og smukke bygningsværker i kommunen.”

Byggeriet af STARKs nye forretning begynder, når arbejdet med lokalplanen er afsluttet – det forventes at ske i løbet af 2021 med åbning i 2022.