0 af 0 for ""

Fem gode råd

  1. Oktober 2022

Spar klogt på energien i dine ejendomme – her er fem gode råd

Energikrisen kradser, og vi skal alle bidrage til at spare ekstraordinært på energien denne vinter.

Når vi sænker temperaturen til 19 grader i offentlige bygninger, skal vi gøre det med omtanke. Vi skal både tage højde for menneskelige og tekniske faktorer, da fejlagtig brug af anlæg og manglende samspil mellem installationerne kan resultere i et højere energiforbrug – og ikke den reduktion, du håbede på.

Hos Sweco er vores fagfolk eksperter i at drifte bygninger. Den viden vil vi gerne dele med kommuner, regioner og andre, der nu skal sænke temperaturen. Derfor giver vi her fem konkrete råd til at få styr på varmen og spare på energien, så budgettet kan bruges på velfæld og varme hænder frem for energiregningen.

Fem råd til dig der drifter kommunale ejendomme

Overvåg forbruget regelmæssigt hele vinteren

Ved at monitorere energiforbruget jævnligt kan du opdage uregelmæssigheder, som kan være udtryk for spild eller forandringer i forbruget. Tjek derfor dit forbrug ofte og systematisk, så du kan reagere på forandringer og finde fejlene – vi kan hjælpe med installation af en alarm, der gør overvågningen let.

Udnyt at der er forskel på dag og nat

Hvis bygningen står tom aften og nat, kan anlæg og varme justeres eller slukkes efter lukketid, således at der ikke varmes unødigt op uden for åbningstid – vi kan assistere med programmeringen. Husk at skrue op igen en times tid før bygningen tages i brug igen, så den er klar til brugerne.

Få de tekniske anlæg til at spille sammen om opgaven

Når temperaturen sænkes til 19 grader, er det vigtigt at sørge for, at andre anlæg spiller med. Sørg for at få indreguleret anlæg så varme, køl og ventilation ikke modarbejder hinanden og energien spildes.

Spar på det der ikke er nødvendigt – det giver plads til det nødvendige

Kaffemaskiner, printere, PC-skærme, projektorer og info-tavler, der kører konstant eller står på standby hele natten sluger energi. Sørg for at slukke alt det der ikke bruges om natten og sluk i de perioder i løbet af dagen, hvor de ikke anvendes. For optimal besparelse, sluk direkte på stikkontakten eller få installeret central relæfunktion.

Inddrag bygningens brugere i at spare på energien

Viden om forbruget kan motivere bygningens brugere til at bidrage til at spare på energien. Del viden med brugeren om forbruget, så de kan se, at deres indsats betyder noget for miljøet – vi kan levere en dashboard-løsning, så du let kan trække forståelig data ud og dele med brugerne.

 

Få professionel hjælp til at optimere bygningens energiforbrug
Kristine Ohrt

Kristine Ohrt

Teamleder / Eksisterende byggeri & Drift