0 af 0 for ""

Ny Nørreport vinder Den Danske Lyspris 2016

Sweco var med på sejrsskamlen, da Den Danske Lyspris blev overrakt i går, torsdag den 26. januar.

Førstepræmien gik nemlig til teamet bag renoveringen af Nørreport Station i København, hvor Sweco på baggrund af lysdesignet ved Robert Müller fra Barthenbach har udarbejdet el- og udbudsprojekt samt et særudbud på belysning i ventilationsbygværker. Med i teamet var også Gottlieb Paludan Architects, COBE arkitekter, Aarsleff Rail Nørreport samt el-installatør Wicotec Kirkebjerg.

Juryen begrundede valget af Ny Nørreport med, at det “er et meget helstøbt, gennemtænkt og elegant projekt, der bidrager til pladsens ikoniske karakter”. Herudover blev nævnt en række specifikke løsninger og virkemidler, der bidrager til smukke, enkle og nytænkende løsninger, der skaber overskuelighed og tryghed på pladsen.

Valget blev desuden truffet i skarp konkurrence med tre andre flotte projekter – Roskilde Rockmuseum, Ragnarock, Slagelse Psykiatrisygehus og Nordhavn Station sydlig passage. Sidstnævnte projekt har Sweco også haft en finger med i spillet på som lysdesignere.

Projekterne på Ny Nørreport såvel som Nordhavn Station fik meget flot omtale ved prisoverrækkelsen, der foregik i Kann Rasmussens gamle Velux vinduesfabrik på Maskinvej i Søborg, der nu er omdannet til museum.