0 af 0 for ""

Ny Dybkærskole

Sweco og Årstiderne Arkitekter har sammen vundet projektkonkurrencen om at opføre Ny Dybkærskole i Gødvad ved Silkeborg. Den helt nye skole skal danne rammen om mere end 800 elever og 90 læreres hverdag og skal tilmed blive et nyt centralt samlingspunkt i lokalsamfundet.

Spændingen om, hvem der vandt den anonyme projektkonkurrence om at tegne Ny Dybkærskole i Silkeborg, blev torsdag d. 5. marts udløst på Campus Bindslevs Plads i Silkeborg, hvor Silkeborg Kommune kunne løfte sløret for, hvilket team der skal tegne fremtidens skole i Gødvad. Et team bestående af Sweco og Årstiderne Arkitekter er nu offentliggjort som vindere.

”Vi er ekstremt stolte af, at vi skal designe Silkeborgs næste skole. Visionen med Dybkærskolen er at skabe fremtidens skole i Gødvad – en nytænkende og moderne skole, som er meget mere end fysiske rammer, men som skaber trygge og inspirerende læringsmiljøer, der klæder eleverne på til at mestre morgendagens kompetencer med fokus på værdier som nysgerrighed og fællesskab,” fortæller Peter Kristiansen, som er kreativ leder for Undervisning og Fritid hos Årstiderne Arkitekter, der udgør arkitektforretningen i Sweco Danmark.

Vinderteamet bag Ny Dybkærskole er således et fuldt integreret designteam, hvor arkitekter og ingeniører fra Sweco skal udvikle hele projektet sammen fra ende til anden.

ET NYT SAMLINGSPUNKT I BYEN
Ny Dybkærskole er tænkt som et nyt lokalt kultur- og aktivitetscenter for hele byen, der skal summe af liv – også uden for skoletiden. Den nye skole skal opføres på en grund, der er beliggende tæt på byens idrætshaller, kirke, centerområde og torv.

En central del af visionen for projektet er derfor, at skolen skal bidrage til at skabe mere sammenhæng i Gødvad, så der skabes et levende byrum og samlingspunkt for hele byen – fx er det planen at etablere et fælles offentligt madhus for hele byen som en del af skolen.

”Vores hoved-ide med skolen har sit udgangspunkt i stedet og placeringen, hvor naturen omkring skolen og områdets eksisterende bebyggelser gør det muligt at etablere et levende urbant miljø i sammenhæng med kirken, sportshallerne, multihuset og dagligvarebutikkerne. Vi vil skabe en nøgleinstitution, der samler lokalmiljøet i Gødvad,” fortæller Peter Kristiansen.

”Skolen på Bakken” er et gennemgående tema i designet af Dybkærsskolen, som kommer til at ligge på toppen af Gødvad Bakke og omgivet af et stort kuperet landskab. Bakken som motiv er også tænkt ind i landskabsarkitekturen omkring skolen og i skolens opbygning.

Ny Dybkærsskole kommer til at rumme indskoling, mellemtrin, udskoling, SFO og klubfaciliteter. Den nye skole vil brede sig over mere end 10.000 m2. Ifølge planen kan elever, medarbejdere og Gødvads borgere indtage den nye skole i 2023.

Vinderprojektet er udarbejdet i samarbejde med Vega Landskab og Autens.