0 af 0 for ""

Nu rykker Swecos arkitekter og ingeniører sammen i historiske omgivelser i Aarhus

Efter en omfattende og nænsom modernisering af den historiske shedtagsbygning på Willemoesgade i Aarhus er Swecos arkitekter og ingeniører flyttet ind under samme tag. Ambitionen er at tilbyde kunderne i Østjylland integreret rådgivning om byggerier og anlæg.

Transformationen af shedtagsbygningen på Trøjborg fra nedlagt fabriks- og lagerkompleks til moderne kontormiljø er nået til vejs ende. Derved føjer Sweco i Aarhus endnu et kapitel til sin historie med åbningen af sit første fælles arkitekt- og ingeniørkontor i byen.

På det nye kontor samles Swecos ingeniører fra Skejby i Aarhus N med Årstiderne Arkitekter fra Ceres Byen i Aarhus C. Fremover får 150 arkitekter og ingeniører deres daglige gang i det 3100 kvm store kontorfællesskab, der skal understøtte Swecos ambition om at bygge smukt og velfungerende gennem tværfagligt samarbejde og integreret rådgivning.

”Det er et vigtigt skridt i vores strategi om at tilbyde fuldt integrerede rådgivningsydelser til vækstmarkedet Aarhus og det øvrige Østjylland, at vi nu kobler vores fagligheder tættere sammen ved at sidde under samme tag. Derfor glæder jeg mig over, at vi med erfaringerne fra vores øvrige integrerede kontorer nu markant styrker vores position i det østjyske,” siger Christian Corydon, chef for Byggeri Østjylland i Sweco.

Medarbejdere står bag transformationen

Det er Swecos egne arkitekter og ingeniører, der har stået for transformationen af shedtagsbygningen, der udgør en del af Willemoesgadekarréen. Anlægget har gennem tiden blandt andet lagt bygninger til De forenede Bryggerier, Otto Mønsteds Margarinefabrik og Jyllands Papirværk, der i 1959 opførte den markante shedtagsbygning. Senest har Aarhus Universitet haft til huse i karréen.

Shedtagsbygningen har gennem tiden haft flere identiteter, og med Swecos transformation føjes endnu et lag til fortællingen. Udadtil har arkitekterne således haft fokus på at bevare de eksisterende facader i den gule teglstensbygning med røde facadebånd, der i samspil med det særprægede shedtag og den grønne beplantning skaber et kontrastfuldt og industrielt udtryk.

Samtidig er den bærende konstruktion bibeholdt, idet både beton og teglstenene er smukt patineret og kan holde mange år endnu. På den måde er der genbrugt ressourcer og sparet på CO2-regnskabet på transformationen. Det store åbne kontorlandskab i ét plan er brudt ned i mindre enheder og giver et moderne og fleksibelt miljø med mulighed for både samarbejde og fordybelse.

”Det er meget motiverende, at vi selv har fået lov til at stå for transformationen af bygningen og indretningen af vores nye kontorhus. I al beskedhed er vi stolte af den nænsomme ombygning, som vi glæder os til at vise frem til kunder og kollegaer. Bygninger, der tidligere har været anvendt til produktion, rummer en særlig forløsende energi,” siger Steen Gissel, der er markedschef og arkitekt i Årstiderne Arkitekter, og fortsætter:

”Ved at sidde sammen kan vi udnytte faglige synergier, hvor vi gør hinanden bedre. Projekternes øgede kompleksitet og efterspørgslen i markedet kalder på løsninger, hvor arkitekter, ingeniører og andre specialister arbejder tæt sammen i hele forløbet. Vi tror på, at stærke kreative og tekniske fagligheder ikke er modsætninger, men forudsætningen for at skabe smukke og velfungerende rammer om menneskers liv og trivsel.”

Sweco har foruden det nye kontor i Aarhus fælles arkitekt- og ingeniørkontorer i København, Silkeborg, Herning og Odense. Samlet tæller Sweco 1350 medarbejder, hvoraf de 320 er arkitekter. Sweco købte henholdsvis Årstiderne Arkitekter i 2018 og KANT arkitekter i 2020.