0 af 0 for ""

Medarbejdere kan med en Guld DGNB-præcertificering se frem til et bæredygtigt hovedkontor

I dag, torsdag den 4. maj, har Skanska fået overdraget DGNB-certifikat for DGNB-præcertificering af Swecos nye hovedkontor i Ørestad – og det med stor glæde.

 

Det er nemlig ambitionen, at hovedkontoret skal danne rammerne for et dynamisk, moderne og fleksibelt arbejdsmiljø, og det kan en DGNB-certificering bidrage til:

“Ved at leve op til kravene om bæredygtigt byggeri er vi med til at sikre et godt arbejdsmiljø for vores medarbejdere. Det er et vigtig skridt i retningen mod at kunne tiltrække og fastholde de mest imødekommende og engagerede medarbejdere med anerkendte ekspertise,” siger Britt Kielstrup Hansen, Divisionsdirektør i Sweco Danmark, som i dag deltog ved overrækkelsen af DGNB-certifikatet.

At byggeriet på et endnu tidligt stadie lever op til målsætningen om DGNB guld betyder, at der holdes fokus på tre ligeværdige dele, som Green Building Council Danmark i sidste ende certificerer ud fra:

  • Den sociale bæredygtighed: Brugertilfredshed, velvære, bedre indeklima, fleksibilitet og tryghed
  • Den miljømæssige bæredygtighed: Energieffektivitet, ressourceforbrug, minimering af miljø- og klimapåvirkninger
  • Den økonomiske bæredygtighed: Værdioptimering på driftssiden, minimering af byggeomkostninger, øget produktivitet hos brugeren og værdistabilitet

Når byggeriet står opført i 2018 opnås det endelige Guld DGNB-certifikat.

Baggrunden for DGNB-præcertificering
Præcertificeringen bygger på den færdige projektering af byggeriet. Hele projektteamet har under bæredygtighedsledelse af Sweco bidraget til udarbejdelse af det dokumentationsmateriale, der har været muligt at udarbejde på nuværende tidspunkt. Materialet har været til tredjepartskontrol hos Green Building Council, der varetager certificeringsordningen.

Sweco har i øvrigt været med fra starten, når det kommer til bæredygtighedscertificeringer og er samtidig en af de rådgivere, som har gennemført flest DGNB-certificeringer i Danmark.

Fra venstre: Morten Nøjsen, Arkitekt, Holscher Nordberg, Britt Kielstrup Hansen, Divisionsdirektør Sweco Danmark, Elo Alsing, Markedschef, Skanska, Mette Qvist, Direktør, Green Building Council, Finn Nørgaard, Projektleder, KPC, Henriette Menå, DGNB-auditor, Sweco Danmark, Murat Kilic, Byggeleder, KPC.

Elo Alsing, Markedschef fra Skanska modtager Guld DGNB-certificering for Swecos kommende hovedkontor i Ørestad.