0 af 0 for ""

Godsbanen

Den spirende og kreative bydel ved Godsbanen i Aarhus videreudvikles nu yderligere med tilføjelsen af flere boligkvadratmeter til området. Årstiderne Arkitekter har vundet konkurrencen om, sammen med KPC, at opføre to nye boligbyggerier på Godsbanen.

Godsbanearealerne i Aarhus har gennem de sidste år udviklet sig fra et råt industriområde til en ny kreativ bydel, der i dag er et centralt samlingspunkt for et spirende iværksættermiljø og en lang række kulturelle begivenheder – snart vil Aarhus’ nye arkitektskole også stå færdig på Godsbanen. Over de kommende år vil århusianerne kunne følge med, når to nye boligbyggerier vil skyde til vejrs på Godsbanearealerne. Med en kombination af lejligheder og townhouses vil det nye boligprojekt videreføre den mangfoldighed, som kendetegner området i dag.

”Vi har arbejdet med forskellige boformer for at videreudvikle Gods­banearealernes unikke mangfoldighed. Vi har derfor designet bygningerne med forskellige boligtyper – både mindre lejligheder til vennepar, studerende og kærester, samt større byhuse, der vil tiltale seniorer eller familier. En stor bredde i beboersammensætningen er med til at skabe et godt byliv, fordi forskellige beboere bruger området på forskellige tidspunkter og på forskellige måder. Det vil skabe liv døgnet rundt,” fortæller Peter Iversen, kreativ leder hos Årstiderne Arkitekter.

Projektet er designet med en overordnet ambition om at skabe et område, som ikke kun skal bruges af beboerne, men som vil give kvalitet for alle, der er en del af Godsbanearealerne. Det nye byggeri skal ligge på Kjeld Tolstrups Gade, som bliver en central færdselsåre på Godsbanen. De nederste etager i projektet er derfor indrettet som mindre erhvervslejemål – her kan indrettes cafeer, gallerier, værksteder eller små butikker, hvilket vil være med til at skabe liv og aktivitet i gadeplan.

”Vi vil skabe et projekt, som giver noget tilbage til byen og ikke lukker sig om sig selv. Derfor er tanken også, at hele gårdrummet skal fungere som et offentligt byrum med grønne oaser, le­gepladser, grillområder og fælleshaver, der tiltrækker mennesker fra byen, arkitekt­skolen og Godsbanen,” fortæller Peter Iversen og afslutter:

”Det arkitektoniske koncept tager afsæt i Godsbanens industrihistoriske DNA, hvor vi har designet det samlede projekt som to individuelle bygninger med hver sit udtryk – et greb som er tro overfor Godsbanens eksisterende arkitektur, og som bevirker, at facaden mod Ny Godsbanegade ikke opleves monoton.”

Opførelsen af boligerne forventes at begynde i løbet af 2020.

For yderligere information
Peter Iversen, kreativ leder og arkitekt MAA
T: +45 9628 0822 M: +45 3068 2010 E: pri@aarstiderne.dk