0 af 0 for ""

 

DFDS nye domicil i Nordhavn

DFDS nye hovedsæde kåret som Årets Kontorbyggeri 2023

DFDS’s nye hovedsæde på Marmormolen i Nordhavn er udpeget som vinder af Årets Kontorbyggeri 2023. Sweco har været bygherrerådgiver for Pension Danmark på det 12.500 m2 store kontorbyggeri, hvor fagjuryen bl.a. fremhæver den bygningsmæssige genialitet i form af et hus, der i helt sjælden grad fortæller historien om det selskab, der er bag murene.

I bedømmelsen af kontordomicilet har fagjury lagt vægt på DFDS’s domicilets moderne, aktivitetsbaserede arbejdsmiljøer, medarbejdertrivsel og bæredygtighed – og ikke mindst DGNB Guld-certificeringen.  I samarbejde med projektteamet har Sweco skabt et kontordomicil, der både i udformning og placering giver maritime associationer til et stort skib, der ligger for anker. Indvendigt er kontoret eksempelvis med sin etageopbygning designet med tydelige referencer til DFDS’ kendte passagerskibe.

”Der er for alvor tale om et byggeri, der integrerer sin beliggenhed og sin brugers identitet. Byggeriet er overordentligt vellykket, fint placeret og med et tydeligt visuelt udtryk,” lyder det bl.a. fra fagjuryen,

Domicil skræddersyet til DFDS

Sidste år kunne DFDS og ca. 700 medarbejdere tage deres helt nye kontordomicil i brug. Det 12.500 m2 store domicil er udformet som et langt hus, der bugter sig langs kajen på Marmormolen.  Med en bredde på kun 18 meter og 7 etager højt, adskiller byggeriet sig dermed fra de mere klassiske atrium orienterede domiciler.

Med den flotte placering på kajen overfor rederiets egen færgeterminal og med udsigt til Oslobådens ind- og udsejling, er domicilet som skræddersyet til rederiet. Terminologien fra DFDS’ egen verden er overført til domicilets design og funktioner, og det ikoniske signaturbyggeri understøtter DFDS-kulturen og underbygger den maritime identitet.

Prisen for Årets Kontorbyggeri uddeles af Nohrcon på baggrund af en offentlig afstemning og en fagjurys bedømmelse. Læs mere om projektet her.

Fakta

Bygherre: Pension Danmark (lejer: DFDS)
Arkitekt: PLH Arkitekter
Totalentreprenør: NCC
Bygherrerådgiver: Sweco
Indretning: RITA Arch

Foto: Emil Lund Pedersen