Bæredygtig håndtering af regnvand og affald på skoleskemaet

Bæredygtig håndtering af regnvand og affald på skoleskemaet

22 september 2017
I dag, fredag den 22. september, havde Swecos hovedkontor besøg af 9. klasse fra Guldberg Skole i København. Målet var klart: At gøre eleverne klogere på bæredygtig håndtering af regnvand og affald.

I samarbejde med skole-virksomhedsnetværket, Jet-Net.dk, var eleverne inviteret til Glostrup under titlen 'A day in Science'. Sweco har været en del af dette samarbejde siden 2013 med det formål at inspirere flere unge til at vælge en teknisk eller naturvidenskabelig uddannelse.

I løbet af dagen var i alt 20 elever i selskab med Anne Hamann Pedersen, Sara Svantesson og Mia Holmbo Lind fra Swecos miljø- og vandafdeling, hvor de med en specifik case på hånden skulle udtænke mulige, bæredygtige løsninger.

"Det er anden gang, vi underviste elever fra Guldberg Skole, og igen i år var det fedt at lære dem om de faglige områder, vi brænder allermest for," fortæller Anne Hamann Pedersen, som til dagligt arbejder med regnvandshåndtering: "Alle virkede interesserede i emnet. Vi præsenterede dem for en case fra det 'virkelige' liv, og det gjorde, at de blev særligt opsatte på at finde frem til brugbare løsninger – og det var de rigtig gode til."

Også elevernes fysik- og biologilærer, Rasmus Munch, var begejstret for den kobling, der var mellem den almindelige skoleundervisning og dagens case: "Det gik op for eleverne, at den teori jeg formidler i skolen, ikke ligger så langt fra det, man laver på en arbejdsplads," lød det fra ham, inden turen igen gik tilbage til København: "Casen gjorde det meget mere konkret, og de kunne se, at det rent faktisk bliver brugt til noget, så det ser jeg som en succes."

Vil du vide mere om Jet-Net.dk, så klik her.

A day in Science: 9. klasse fra Guldberg Skole på besøg i Glostrup