Dansk Sweco-ingeniør vinder titlen som Europas unge ingeniør 2016

Dansk Sweco-ingeniør vinder titlen som Europas unge ingeniør 2016

3 juni 2016

Kristoffer Bjerg Sørensen bliver i dag kåret som vinderen af årets unge ingeniør i Europa af den Europæiske ingeniørorganisation, EFCA. Valget falder på den 29-årige ingeniør, som med afsæt i stor faglig viden evner at sætte sig ind i kundens forretning og holde særligt fokus på bæredygtighed, innovation og kommunikation. Det er bl.a. kommet til udtryk hos en af de store danske virksomheder, Novo Nordisk.

Kristoffer er projektleder hos Sweco Danmark og specialiseret inden for køling og termiske energisystemer. Det var med dette udgangspunkt, at Kristoffer vandt blandt 13 unge ingeniører fra otte lande – alle med højt niveau, hvilket gjorde det svært for juryen at træffe det endelige valg.

Som projektleder hos Sweco’s kunde Novo Nordisk havde Kristoffer den primære kontakt, og han formåede at skabe tryghed om projektets gennemførelse i samarbejde med et godt sammensat Novo Nordisk team:

”Kristoffer sikrede gennem sin positive involvering af alle parter i projektet, at vigtige input fra driften og brugere blev indarbejdet i løsningen, og at der var skabt fælles ejerskab i forbindelse med projektets udførelse og det færdige kølesystem”, siger Johnny Eriksen, repræsentant for anlægsejeren hos Novo Nordisk.

Projektet omhandlede design og udskiftning af kølesystem for kritisk færdigvarelager. Funktionen af hele systemet var kritisk for projektets succes, og derfor blev der i samarbejde med Novo Nordisk udarbejdet en idriftsættelsesplan, der skulle sikre, at det nye kølesystem fungerede allerede inden, det eksisterende system blev fjernet. Da det nye kølesystem blev sat i drift, holdt samtlige 64 temperaturfølere i kølerummet sig inden for den tilladte grænse – et rigtig godt resultat.

Kristoffer har med sin præstation hos Novo Nordisk vundet en tur til Sofia, Bulgarien, hvor han bliver præsenteret som vinder den 3. juni 2016 på EFCAs årlige generalforsamling.