0 af 0 for ""

 

 

  1. januar 2022

Miljøportal breder sig til en tredjedel af markedet på blot halvandet år

Den digitale portalløsning, MiljøWeb, som kommuner bruger i deres miljøtilsyn, har på blot halvandet år spredt sig til 30 kommuner i landet. Fra Hjørring og Brønderslev i nord til Assens og Lolland i syd fortæller kommunerne om et intuitivt og brugervenligt system, der gør tilsynene effektive og øger arbejdsglæden for miljømedarbejderne.

Fra 2018-2020 udviklede rådgivervirksomheden Sweco i tæt samarbejde med 15 af landets kommuner portalløsningen MiljøWeb til at styrke kommunernes tilsyn med virksomheder, landbrug og vandanlæg.

Visionen var at bruge data fra de fællesoffentlige datasystemer til at berige sagsbehandling og beslutninger om miljøproblemstillinger på kontoret og i marken. Portalløsningen blev taget i brug den 1. juli 2020, og siden har flere og flere kommuner taget løsningen i brug, efterhånden som rygtet om det brugervenlige system er løbet over kommunegrænserne.

Nu runder Sweco kommune nr. 30 på løsningen. En af dem er Frederikssund Kommune.

”Vi har været i gang med MiljøWeb i et lille års tid, og det lever virkelig op til forventningerne. Det bedste er brugervenligheden – alle medarbejdere kan nemt tilgå det og bruge systemet i hverdagen, fordi det er så intuitivt. Men jeg vil også fremhæve kvaliteten til prisen. Vi har fået et rigtig godt og nemt system for pengene, og vi har endda endnu ikke udnyttet alle de muligheder, som MiljøWeb tilbyder,” siger Mette Fjellerad, miljøsagsbehandler, Center for By og Landskab i Frederikssund Kommune.

ØiR Debitor

MiljøWeb består af moduler, og Sweco udvikler løbende på løsningen med nye moduler og ny relevant funktionalitet. Senest har Sweco taget debitorintegrationen fra den fælleskommunale infrastruktur – også kendt som ØiR Debitor – i brug med det formål at kunne sende fordringer videre til eventuel inddrivelse hos SKAT.

”Målsætningen har hele tiden været at skabe størst mulig værdi for kommunerne, og derfor har inddragelsen af de 15 kommuner i udviklingen været helt afgørende for portalens succes. Vi fortsætter med at udvikle på MiljøWeb i samarbejde med kommunerne med den ledestjerne, at det skal være et simpelt, brugervenligt og effektivt system, der sparer tid i hverdagen,” siger Lea Taggaard, der er teamleder i Technology Solutions & Services i Sweco.

Copy link
Powered by Social Snap