0 af 0 for ""

 

Sweco 2023 årsregnskab

  1. Februar 2024

Sweco vokser for 6. år i træk og øger indtjeningen

Sweco fortsætter med at udbygge forretningen i Danmark og leverer for sjette år i træk fremgang i både omsætning og indtjening. Udviklingen er drevet af en diversificeret forretning, et vedholdende strategisk fokus og tilgang af flere projekter, der understøtter samfundets grønne omstilling.

Arkitekt- og ingeniørrådgiveren Sweco præsenterer i dag nøgletal for et 2023, der lægger sig i rækken af nu seks års kontinuerlig vækst og fremgang.

I september 2023 foretog Sweco sit hidtil største opkøb med tilgangen af OJ Rådgivende Ingeniører, der med 325 medarbejdere tæt på fordobler Swecos ​​byggeriforretningen og tilføjer nye lokalkontorer og vækstområder. Samlet er Sweco nu vokset til knap 2000 medarbejdere fordelt på 19 kontorer i 17 byer i Danmark.

Omsætningen i regnskabsåret 2023 stiger med 18% til over 1,8 mia. kr. sammenlignet med 2022 – heraf er 13% organisk vækst. Indtjeningen (EBITA) stiger til 227 mio. kr. svarende til en indtjeningsevne på 12,4% mod 11,9% i 2022, hvilket er det højeste nogensinde. Alle Swecos forretningsområder bidrager til fremgangen.

”Det har været et meget tilfredsstillende år, hvor vi leverer på vores strategi om at kombinere organisk vækst med strategiske opkøb, der udbygger vores kompetencer og markedsposition. Samtidig viser vores brede, decentrale forretning samt vedholdende fokus på kundeforståelse, integreret rådgivning og bæredygtighed sin styrke i en tid præget af usikkerhed. Jeg er stolt af, at kunderne kvitterer for vores tilgang ved at betro os stadig flere projekter på tværs af hele forretningen,” siger Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark.

Voksende ordrebog med grønt momentum

Sweco har fortsat sit momentum og er gået ind i 2024 med den højeste ordrebeholdning nogensinde.

Ordrebeholdningen er steget med 47% sammenlignet med samme tidspunkt sidste år og er særligt drevet af projekter med fokus på grønne løsninger. Blandt andet inden for bæredygtigt byggeri og biodiversitet, omstillingen til vedvarende energi gennem fjernvarmeprojekter, nye teknologier som PtX og brint, offshore wind, analyser af ladeinfrastruktur og køreledninger til tung trafik i Danmark, ligesom Sweco hjælper store industri- og produktionsvirksomheder til at være mindre afhængig af fossil energi og sikre bedre energioptimering for at modstå udsving i forsyningssikkerheden.

Samtidig oplever Sweco en markant vækst i projekter inden for renovering, transformation og optimeret drift af den eksisterende bygningsmasse, der spiller en afgørende rolle for at nedbringe CO2-udledningen og energiforbruget i samfundet. Aktuelt fylder levetidsforlængelse af eksisterende byggeri 30 pct. af ordrebogen i Sweco med en forventning om, at andelen løftes betragteligt i de kommende år.

”Den grønne omstilling er den centrale drivkraft i alle vores forretningsområder. Vi fortsætter i år med at investere i kompetencer og udbygge vores integrerede tilgang til bæredygtighed, så vi sammen med vores kunder sætter retningen inden for bæredygtighed i byggeri og anlæg og rykker på den nødvendige omstilling,” siger Dariush Rezai.

Fakta om 2023-resultat for Sweco Danmark (DKKm)

Sidste års tal i parentes

Omsætning: 1.831 (1.553)
Omsætningsvækst (%): 18 (11,1)
EBITA: 227 (184)
EBITA-margin (%): 12,4 (11,9)
Medarbejderantal ultimo 2023: 1.928 (1.514)
Gennemsnitligt antal fuldtidsansatte i 2023: 1.591 (1.396)
CEO, Sweco Danmark: Dariush Rezai
CFO, Sweco Danmark: Jeppe Allert Madsen

Kristian Torp

Kristian Torp

Presseansvarlig