0 af 0 for ""

Sweco bliver bygherrerådgiver på et visionært statsligt kontorknudepunkt i Odense

Bygningsstyrelsen har tildelt Sweco kontrakten for bygherrerådgivning på et 31.000 m2 nyt statsligt kontorknudepunkt centralt i Odense, som bliver arbejdsplads for ca. 1.600 statsligt ansatte. Projektet får en ambitiøs tilgang til bæredygtighed, hvor Sweco som bygherrerådgivere skal afsøge muligheden for helt eller delvist at opføre byggeriets konstruktioner i træ.

”Vi er begejstrede for at skulle indgå i endnu et tæt og spændende samarbejde med Bygningsstyrelsen. Vi glæder os til den fremadrettede proces, hvor vi sammen skal definere rammerne for en stor, ny arbejdsplads i Odense, og hvor det er helt afgørende, at de mange medarbejdere vil opleve stedet som et inspirerende og godt arbejdsmiljø. Samtidig er der lagt op til, at projektet skal have en stærk bæredygtighedsprofil i forhold til CO2, hvilket er helt i tråd med den aktuelle klimadagsorden, og Swecos ambitioner om at være den førende rådgiver indenfor anvendelse af træ i byggeriet,” fortæller Mette Hyrup Vilsen, som er afdelingschef for Bygherrerådgivning i Sweco.

Det fremtidige kontorknudepunkt skal opføres på Lerchesgade centralt i byen på den grund, hvor SKATs nuværende kontor ligger, og vil samle 1.600 medarbejdere fra en række statslige instanser under samme tag.

”Det nye statslige kontorknudepunkt er et visionært og vigtigt projekt for Bygningsstyrelsen, for regeringen og ikke mindst for de fremtidige medarbejdere i bygningen. Vi har en vision om, at byggeriet skal leve op til nogle høje parametre i forhold til bæredygtighed, og derfor glæder vi os meget til at afsøge muligheden for at opføre bygningens konstruktioner i træ, hvilket vil være med til at nedbringe bygningens CO2-afledning og miljøaftryk,” fortæller Kristian Lyk-Jensen, som er vicedirektør i Bygningsstyrelsen.

Projektet ligger tæt på Odense centrum og det nye bymiljø omkring Thomas B. Thriges Gade, som over de kommende år skal udvides f.eks. med hotel, ungdomsboliger og offentlige funktioner. Sweco er både ingeniør- og arkitektrådgivere på store dele af Thomas B. Thriges Gade projektet.

Projektet udføres i samarbejde med NORD Architects som er underrådgivere til Sweco.

FOR YDERLIGERE INFORMATION
Mette Hyrup Vilsen, afdelingschef for Bygherrerådgivning, Sweco
T: +45 43 48 44 75 M:  +45 53 72 11 69 E: mettehyrup.vilsen@sweco.dk

Anne Aksglæde Stahl, kommunikations- og marketingchef, Sweco Danmark
T: +45 2165 6455 E: anne.aksglaede@sweco.dk