0 af 0 for ""

 

  1. Februar 2023

Ny chef skal geare Sweco til øget vækst i grøn energitransition

Med 1.800 energieksperter i ryggen skal Martin Jespersen bringe Swecos samlede kompetencer i spil og hjælpe danske kunder med at realisere deres potentiale i overgangen fra fossil til vedvarende energi og nye teknologier.

34-årige Martin Jespersen er 1. februar tiltrådt som afdelingschef for energi i Sweco. Her får han til opgave at accelerere Swecos arbejde i et voksende energimarked med fokus på bl.a. district heating, microgrids, PtX, offshore wind og storage. Martin får det overordnede ansvar for Swecos energiafdelinger i øst- og vestdanmark og har sat sig for bordenden for den vækststrategi, der er lagt for afdelingen med ambitioner om at firedoble antallet af medarbejdere indenfor få år.

”Jeg mener, at Sweco er one-of-a-kind, når det kommer til energi og bidraget til den grønne omstilling. Det bunder i høj faglighed og et kundefokus, som i disse tider er altafgørende, når vores kunder i energisektoren og aftageindustrier står overfor en transformation, volatilitet og usikkerhed. Swecos decentrale model er særlig relevant i vores projekter, f.eks. på energiforsyning. Vores globale ekspertise og erfaring kombineret med vores lokale tilstedeværelse og forståelse er vores måde at forberede kunden på fremtidens energisystemer,” siger Martin Jespersen.

Lang rådgivererfaring trods ung alder

I Nordeuropa tæller Swecos energieksperter godt 1.800 medarbejdere, og det er de samlede erfaringer med bl.a. nye teknologier, omstilling af energiforsyninger og vedvarende energi, som Martin skal bringe i spil på det danske marked.

”Jeg er glad for at byde Martin velkommen i Sweco. Han kommer til i en tid, hvor forretningspotentialet for afdelingen aldrig har været større. Med Martin får vi en profil, der passer godt ind i vores kundeorienterede kultur og som skal hjælpe vores kunder med at omstille og forberede sig på nye energisystemer”, siger Jes Hansen, direktør for Infrastruktur, Vand og Miljø i Sweco

Martin Jespersens karriere som rådgiver startede allerede i en alder af 19 år. Han har 14 års erfaring fra Rambøll efterfulgt af en rolle som Business Development Manager i startup techvirksomheden Hybrid Greentech.

Han er oprindeligt uddannet civilingeniør i byggeteknologi, der senere er suppleret med en MBA i teknologiledelse fra Danmarks Tekniske Universitet. Martin bor i Roskilde med sin kone og to børn.

Læs mere om vores arbejde med Energi her

Kontakt for yderligere information:
Morten Laasholdt

Morten Laasholdt

Kommunikationsdirektør