0 af 0 for ""

Mineralvandsfabrikken og Mineralvandshuset er afleveret til Carlsberg Byen

I starten af september måned blev Mineralvandsfabrikken afleveret til Carlsberg Byen – og dermed kan vi se tilbage på et projekt, der har været udfordrende, men som vi også er meget stolte af at have gennemført. De første boligejere er allerede flyttet ind i de eksklusive lejligheder på toppen af Mineralvandsfabrikken, som engang dannede rammer for et gammelt tapperi og sodavandslager.

I 2015 blev Sweco sammen med Dorte Mandrup Arkikter og Hoffmann udpeget af bygherre til at renovere Mineralvandsfabrikken i Carlsberg Byen på grænsen mellem Vesterbro og Valby i København. I projektets første fase, som løb frem til og med myndighedsprojektet, var Sweco totalrådgiver, og herefter overgik Sweco til totalentreprenøren, Hoffmann, som underrådgiver.

Sweco har været projekteringsleder og ingeniørrådgiver for alle ingenirørdiscipliner på hele projektet.

Mineralvandsfabrikken er den eneste fredede bygning i Carlsberg Byen, som er blevet indrettet til beboelse og erhvervsmål, og er derfor en helt særlig bygning i området. For selvom alle Carlsberg Byens fredede bygninger får nyt liv, er det kun Mineralvandsfabrikken, der også bliver indrettet til beboelse. Efter den gennemgribende renovering er stueetagen og 1. sal omdannet til detailhandel, 2. og 3. sal er indrettet til kontorformål, og på 4. og 5. sal er der indrettet eksklusive boliger med et fælles uderum højt over byens andre udearealer.

Fokus på bygningens oprindelige design

Renoveringen af den 9000 kvm. store fredede bygning fra 1927 er gennemført med stor hensyntagen til den historiske industribygning og med fokus på at tilbageføre bygningen til dens oprindelige design. Eksempelvis har vores ingeniører istandsat de eksisterende konstruktioner, reetableret ikoniske søjler som i dag står originalt, og endelig er bygningens vestfacade totalistandsat og ført tilbage til sin oprindelig form. Bygningen, som er opført fra 1920-1927, er i årenes løb blevet ombygget indvendigt og udvendigt flere gange for at imødekomme Carlsberg Bryggeriet skiftende behov. Siden 2008 har bygningen været brugt af kulturelle institutioner, bl.a. Dansehallerne.

Nyt boligbyggeri – Mineralvandshuset

I forlængelse af renoveringens af Mineralvandsfabrikken er Mineralvandshuset blevet opført. Byggeriet er udformet som en karré og indeholder detailhandel, kontorer og 49 boliger.

Bygningen har flere arkitektoniske referencer til den eksisterende Mineralvandsfabrik, og byggerierne er planlagt i sammenhæng.

De første boligejere er flyttet ind i de eksklusive lejligheder på toppen af Mineralvandsfabrikken, og boligerne har allerede fået opmærksomhed fra flere kanter bl.a. har de været i Magasinet Bo Bedre.

Sweco har været totalrådgiver og projekteringsleder i projektets første fase omfattede dispositionsforslag, projekt­forslag og myndighedsprojekt. I projektet anden fase har Sweco været projekteringsleder og ingeniørrådgiver for alle ingeniørdiscipliner for totalentreprenøren, Hoffmann. Fase 2 omfattede hovedpro­jekt, projektopfølgning og fagtilsyn.

Projektet omfatter et samlet areal cirka 20.000 m² som fordeler sig på nybyggeri 8.684 m², ombygning: 8.953 m² og kælder på 2.250 m².