0 af 0 for ""

Hidtil bedste finansielle resultat for Sweco-koncernen

I dag publicerede Sweco sin årsrapport for 2017, som viser et stærkt resultat for hele koncernen med en profitmargin på 8,8% (EBITA) ud af en omsætning på 16,9 milliarder svenske kroner (ca. 12,7 milliarder danske kroner). Sweco Danmark kom i mål med en profitmargin på 3,2%, hvilket er lavere end budgetteret, men helt i tråd med de forandringer, der er blevet implementeret over året.

“2017 blev ikke det år, hvor Sweco Danmark slog regnskabsrekorder, men det blev året, hvor vi på mange måder fik lagt fundamentet for en langtidsholdbar, profitabel vækst. En positiv rejse i et fortsat godt marked, som vi med de gennemførte og igangsatte initiativer er væsentligt bedre rustet til i dag, end vi var for et år siden,” siger Dariush Rezai, CEO i Sweco Danmark, og uddyber:

“Faktisk klarede store dele af forretningen sig bedre end forventet i 2017, men vores Water & Environment division leverede langt under budget, og her har vi især i 2. halvår fokuseret på at foretage de nødvendige ændringer. Det glædelige er dog, at selvsamme division sluttede året på en opadgående kurve og har startet det nye år bedre end forventet, så vi ser allerede en positiv effekt af vores tiltag.”

Sweco Danmarks omsætning i 2017 lød på 1,37 milliarder svenske kroner (1,04 milliarder danske kroner), hvilket er på samme niveau som året før og tilfredsstillende set i lyset af de nødvendige gennemførte restruktureringer. Opkøbet af Årstiderne Arkitekter, samt en stærkt leverende projektorganisation, skaber dog forventninger til fremtidig vækst på toplinjen:

“Vi har brugt 2017 til at foretage nødvendige restruktureringer på divisions- og landeniveau og bringe os i en position, hvor vi nu kan fokusere på udvikling og vækst. Udover at vi i 2018 vil integrere Årstiderne Arkitekter i forretningen, når opkøbet forventeligt bliver godkendt af konkurrencemyndighederne, forventer vi også en organisk vækst flere steder i forretningen. Vi er involveret i en lang række spændende projekter og har stærke kunderelationer, som vi ser frem til at udbygge og styrke yderligere,” lyder det optimistisk fra Dariush Rezai, som slutter:

“Med én af landets største selvstændige arkitektforretninger i Sweco Danmark kan vi fremover tilbyde vores kunder fuldt integrerede ingeniør- og arkitektydelser på højeste faglige niveau. Det har vi oplevet en stigende efterspørgsel på i markedet, og jeg glæder mig over, vi nu kommer til også at kunne levere det til vores kunder.”

Til efteråret 2018 flytter Sweco Danmarks hovedkontor til nyt domicil i Ørestad.

Læs hele årsrapporten