0 af 0 for ""

Danmarks største rådgiver inden for bæredygtighed og drift

Swecos Facilities Management-afdeling mærker, hvordan den øgede opmærksomhed på grøn omstilling og bæredygtigt byggeri øger efterspørgslen efter rådgivere og teknikere indenfor energirenovering, HVAC, VVS og driftsoptimering. Afdelingen runder inden længe medarbejder nr. 100 og mangler aktuelt 15 nye medarbejdere.

Selvom corona-krisen præger dansk økonomi, er der stadig gang i klima- og bæredygtigheds-dagsordenen i byggeriet. Det mærker Sweco, hvor navnlig Facilities Management-afdelingen har travlt med at imødekomme efterspørgslen.

– Vi har travlt og faktisk lidt svært ved at følge med for tiden. Det er et luksusproblem her midt i den anden bølge af corona, fortæller afdelingsdirektør Svend Åge Carlsen.

Han uddyber:

– Vi oplever tydeligt, hvordan den grønne omstilling er accelereret det seneste år med et fokus hos vores kunder på CO2-besparelser, energirenovering og energimærker. Det er særligt store aktører i industrien, pharma-virksomheder og større ejendomsbesiddere, der rykker på den her dagsorden, men også kommunerne efterspørger driftsoptimering med fokus på indeklima og lavere energiforbrug, siger Svend Åge Carlsen.

Eksplosiv vækst

Afdelingsdirektøren har været i faget i 36 år og har gennem årene oplevet en støt stigende vækst i afdelingen, men ikke så eksplosivt som nu.

– Vi runder snart medarbejder nr. 100, men er faktisk på udkig efter yderligere 15 medarbejdere til vores afdelinger i København, Kolding, Aarhus og Aalborg, fortæller Svend Åge Carlsen.

Afdelingen mangler især specialister, der kan udføre opgaver inden for energirenovering og ny-installation af alle typer HVAC-anlæg og køleanlæg, VVS-projektering og installationsoptimering. Specifikt for pharma-branchen mangler afdelingen rådgivere inden for driftsoptimering, indregulering af varme og køleanlæg, indeklimaanalyser, fejlfinding og optimering.

Om Swecos Facilities Management-afdeling

Afdelingen er Danmarks største på området for rådgivning om drift af installationer og bygninger. Afdelingen har særligt fokus på tekniske installationer, bygninger og ejendomsudvikling og har markedsledende specialistkompetencer inden for køling, CTS, ventilation, indregulering, commissioning, energioptimering samt drift og vedligeholdelse af bygninger.

Rådgiverne hjælper navnlig produktionsvirksomheder og kunder i pharma-industrien og rådgiver desuden større ejendomsbesiddere om, hvordan de bedst designer, udvikler og drifter deres anlæg og systemer. Kunder tæller bl.a. Novo Nordisk, Radiometer, KU, Region Hovedstaden, DR, ATP Ejendomme og Carlsbergfondet samt flere kommuner.

Svend-Åge Carlsen