0 af 0 for ""

Sweco - sammen om den blandede by

  1. December

7/12: Ørestad: Sammen om den blandede by – hvordan gør vi i praksis?

Det er afgørende for sammenhængskraften i vores samfund, at vi bygger byer for alle. Sweco sætter til dette gratis arrangement fokus på den delegerede bygherremodel den 7. december klokken 16.00 – 18.00

Et af de politiske virkemidler er at fremme nybyggeriet af almene boliger for at modvirke tendensen mod opdeling i byerne. Det betyder at almene og private aktører i fremtiden skal arbejde langt tættere sammen end tidligere, for at realisere de politiske krav til den blandede by.

Med udgangspunkt i konkrete cases, videndeling fra branchen og paneldebat inviterer Sweco til arrangement om den blandede by.

Vi sætter særligt fokus på den delegerede bygherremodel, der giver private bygherrer mulighed for at opføre boliger for almene boligorganisationer, som løsningsmodel og ser nærmere på:

Hvad er erfaringerne bag brugen af den delegerede bygherremodel? Hvordan er lovgrundlaget skruet sammen? Hvad skal der til for at sikre en succesfuld byggesag og et godt endeligt byggeri? Hvilke muligheder giver det, når almene og private udvikler sammen – og hvilke faldgruber findes der?

Arrangementet er gratis og er særligt relevant for investorer, private udviklere, pensionsselskaber, boligselskaber, administrationsselskaber og entreprenører.

Vi glæder os til at se dig. Efter programmet vil byder vi på et glas vin og snacks samt mulighed for uformel networking

Program

Velkomst & indflyvning til den delegerede bygherremodel
Sebastian Soelberg, kreativ leder for almene boliger i Sweco Architects.

Samarbejde mellem almene og private aktører
Inge Skytte Nielsen, kreativ chef for almene boliger i Sweco Architects, gennemgår erfaringer fra samarbejdet, når det almene og private i fællesskab sætter sig sammen rundt om bordet.

Hvordan ser lovgivningen ud?
Henrik Meden og Rasmus Holm Hansen fra Poul Schmith/Kammeradvokaten gennemgår lovgrundlaget bag den delegerede bygherremodel og sætter fokus på muligheder og faldgruber.

Hvad er myndighedernes rolle?
Agnes Nilsson, Teamleder almene boliger, Københavns Kommune, taler om kommunens erfaringer og metodikker ift. at forholde sig til og tillade brugen af den delegerede bygherremodel samt hvordan sagsbehandlingen forløber i praksis.

3 eksempler på den delegerede bygherremodel i praksis
– Erik Andreasen, projektudviklingschef ATP Ejendomme: Erfaringer og metodisk tilgang samarbejdet med fokus på bl.a. Arenakvarteret i Ørestaden.
– Mia Scheel, markedsdirektør Sweco Architects: Grønbech Hus – et blandet byggeri i Sydhavnen med private og almene boliger samt hotel.
– Lone Zeeberg Nielsen, bygge-og udviklingschef, fsb:  Fordele, ulemper og værdi den delegerede bygherremodel kan skabe for en byggesag og de kommende beboere.

Afslutningsdebat
Indlægsholderne diskuterer perspektiverne for den delegerede bygherremodel med spørgsmål fra salen. Moderator Sebastian Soelberg.

Praktisk information

Hvornår: Onsdag den 7. december kl. 16:00-18:00

Hvor: Sweco, Ørestads Blvd. 41, 2300 København

Tilmelding: Arrangementet er gratis og er særligt relevant for investorer, private udviklere, pensionsselskaber, boligselskaber, administrationsselskaber og entreprenører. Tilmeld dig på: birte.hartvig@sweco.dk senest den 30. november