Udvikling i høj kurs hos Sweco

I Sweco står udvikling højt på dagsordenen. For skal vi designe fremtidens byer og samfund, kræver det, at vi hele tiden udvikler og udfordrer os selv på vores kompetencer og ekspertiser. Hos os er udvikling ikke en mulighed, men et krav, og vi giver derfor vores medarbejdere plads til at løbe med deres egne idéer og tage ansvar for egen læring.

Flere steder i Sweco benytter vi os af hackathons, som er en koncept fra IT-verdenen, der giver os mulighed for at afprøve en anderledes arbejdsform og tænke ud af boksen på vores projekter.

Senest var 12 kloge Sweco-hoveder indenfor visuel programmering fra Finland, Norge, Sverige og Danmark samlet i København til to dages intenst arbejde med problemstillinger indenfor modelleringsværktøjer til konstruktioner af broer.

Udover de effektiviseringer af værktøjer som eksperterne fik skabt, så var hackathonet også i sig selv et eksempel på, hvordan vi i Sweco ser potentiale i at give vores medarbejdere mulighed for at sætte sig selv i førersædet og drive deres egen udvikling. 

Udvikling og ansvar i ét
Alexander Bennedsen fra Broer og Tunnelafdelingen i Sweco havde et ønske om at effektivisere nogle værktøjer han ofte arbejdede med, og med inspiration fra finske kolleger erfarede han, at et hackathon var måden at løse det på. Med optimering af arbejdstimer som business case, og en mulighed for at styrke samarbejdet på tværs af landegrænser, fik Alexander og et par kolleger hurtigt grønt lys til at planlægge arrangementet. 

5 ½ ugers udviklingsarbejde udført på bare én weekend, var resultatet af Alexander og hans medarrangørers hackathon, som endte langt mere omfattende efter øget opbakning fra ledelsen.  

Sideløbende med udviklingsarbejdet, fik Alexander også gjort sig tanker om selve hackathonet som arbejdsform.

"Vi har forskellige måder at arbejde på, når vi gerne vil optimere vores løsninger, både i det daglige projektarbejde og når vi ønsker at optimere på de værktøjer, vi har til rådighed. Med det seneste hackathon har vi nu fået cementeret, at det er en meget effektiv måde at bruge tiden på. Jeg er overbevist om at intensiteten i at arbejde målrettet og at have kompetencerne fysisk samlet på et sted i to dage, som det var tilfældet her, er fremtidens måde at udvikle nye løsninger på. Jeg ved, at der er andre afdelinger her i Danmark, som nøje har studeret vores resultater, og som selv overvejer at benytte hackathons til noget af deres arbejde fremover."

Sådan bliver vi ved med at være et skridt foran
Hackathonet er altså ikke blot en kreativ øvelse i nytænkning fra en innovativ medarbejder. Der bliver udviklet brugbare værktøjer og software, som direkte anvendes i projekter som Sweco arbejder med.

Udfordrende og anderledes måder at arbejde på, kan netop være den tilgang, der afføder innovation og dét, der sikrer os en vej til løbende udvikling af vores engagerede medarbejdere, så vi fortsat kan være den mest imødekommende ingeniør- og arkitektrådgiver på markedet.  

Hos Sweco ser vi det som vores ansvar at være et skridt foran, og med succesrige initiativer som dette, forstærker vi vores dagsorden om at sikre vores medarbejdere alsidige måder at udvikle sig på. Det vil være til gavn for vore kunders behov, Swecos egne kompetencer og for at sikre en bæredygtig fremtid for samfundet.

/contentassets/8c54e3e72c5242a888415f77f579ec08/hackathon_480x270.jpg