Fra projektsamarbejde til ansættelse

I Sweco værdsætter vi ingeniørstuderendes nysgerrighed og evne til at se med nye øjne på de områder, vi arbejder med. Og det var blandt andet dette, som førte to unge ingeniører med unikke kompetencer ind i et projektsamarbejde med os.

Engagement på begge sider af bordet
Da Kasper Arp var ingeniørstuderende, mødte han Sweco på en DSE messe, og det møde blev startskuddet til et længere samarbejde. Kasper og hans daværende studiekammerat Daniel Wiinberg indledte nemlig et projektsamarbejde, som førte til en fastansættelse i Transportation & Mobility divisionen (T&M) for dem begge.

"Jeg kendte ikke Sweco særlig godt, men jeg havde en rigtig god snak med et par åbne medarbejderne på messen, og de fik mig guidet videre til de rette fagpersoner i Sweco, som jeg kontaktede. Hele vejen blev jeg mødt af en stor velvilje, og det endte med, at Alexander Bennedsen og Rasmus Bendtsen fra Sweco blev medvejledere på vores afgangsprojekt om parametriske værktøjer til design og optimering af motorvejs- og jernbanebroer," siger Kasper Arp.

"Parametrisk modellering er der ikke mange i Danmark, der har kompetencer indenfor, så det var en spændende mulighed for os at indgå i et projektsamarbejde. Det er nogle værktøjer og et felt, som er i konstant udvikling, så vi er nødt til at tænke fremad, og hvordan vi kan gøre ting bedre. Samarbejdet gjorde det desuden muligt at sikre os to nye fagligt dygtige medarbejdere med nogle vigtige kompetencer for udviklingen i Sweco," siger Alexander Bennedsen.

Hjælp til at designe fremtiden
Med samarbejdet lykkedes det også at overhale indenom i rekrutteringsprocessen, da Daniel Wiinberg faktisk allerede, så godt som, havde skrevet kontrakt med en anden ingeniørvirksomhed. Men som han selv sagde "tilbuddet hos Sweco var for godt til at takke nej til".

"Hos Sweco blev vi tilbudt syv måneders læring og udvikling. Vi får lov at gå forrest og være frontfigurer på udviklingen og implementeringen af parametrisk modellering hos Sweco. Vi skal endda på besøg hos Sweco i Finland og blive klogere og udbygge vores kompetencer, da de er langt fremme med brugen af parametrisk modellering. Projektsamarbejdet gav derfor ikke kun spændende faglige muligheder, men også et helt unikt jobtilbud," siger Daniel Wiinberg.

Parametrisk modellering – fremtidens værktøj
Parametrisk modellering kan bidrage til at automatisere en række arbejdsprocesser og derved give væsentlige tidsbesparelser. Det er derfor et centralt værktøj i forhold til at følge udviklingen og den stigende digitalisering af branchen.
Kasper Arp og Daniel Wiinberg har i deres projekt udviklet en version af et parametrisk modelleringsværktøj, som både kan bruges som "proof of concept" for parametrisk modellering, og som værktøj i de tidlige faser af et projekt til at lave visualiseringer og hurtige prisoverslag. På længere sigt vil en videreudvikling af værktøjet gøre det muligt at bruge det under hele projektet.
/contentassets/7d80f84c1390461c84a098aabdb4d26e/kasper-og-daniel_480x270.jpg
Fakta
Navn
Kasper Arp og Daniel Wiinberg
Alder
Rolle
Ingeniører