University College Of Northern Denmark

The task comprised the extensive refurbishment and rebuilding of the previous Aalborg Seminarium (teacher’s training college) as well as the construction of a new building covering 9,000 m2. This established the physical framework for the gathering of the teacher-training and educator study programmes at a new campus, which also includes UCND’s supplementary and continuing education programmes, as well as a Centre for Education and Research. After completion of the project, the campus area will cover almost 26,000 m2. Sweco’s services included preliminary investigation into building contamination, the design engineering of load-bearing structures, installations, fire-protection consultancy, indoor climate and sustainable solutions, project follow-up and trade supervision.

Facts

Location: Aalborg

Customer: Friis & Moltke A/S

Client: University College of Northern Denmark

Period: 2013-2015

Area: 9,000 m2

Architect: Friis og Moltke A/S

Services: Design engineering of structures and installations, fire-protection consultancy, OHS consultancy and coordination as well as trade supervision

Description

The newly constructed building houses facilities for both classrooms and special-subject/practical facilities, with associated lounge and common areas. The project is organised according to an extensive user-involvement process which brought in representatives from the four fields of study. It is designed on the basis of the latest learning principles focusing on, among other things, flexible studying and learning environments, indoor climate and sustainability.

In the existing buildings, the administrative area, the Friday Bar, classrooms and common areas were extensively refurbished. The refitting of the facilities included replacing ventilation systems by installing new energy-efficient systems and supplementing these with decentralised ventilation systems in special-subject/practical rooms. In addition, the school’s kitchen facilities were extensively enlarged and completely refurbished. One building was given new walls, ceilings and floors, its windows were replaced and its roof refurbished.

The project was carried out using digital tools in an integrated design focusing on sustainability, and with an architecture and choice of materials that are energy-efficient, adapted to climate change and environmentally sound.

Read more

Contact

Cookie policy

Our website uses cookies that help us to monitor visitors. We use this information to understand how visitors use our site and to carry out necessary improvements. The cookies we use do not store personal data. If you do not accept cookies, you can disable them in your browser. Without this you can still visit our website, and your session will not be monitored.