Ordrup Gymnasium

New requirements demand new solutions. Learning environments must be able to accommodate the familiar, identified requirements of today as well as the as yet unknown requirements of tomorrow. A science building and a canteen building in a strikingly elliptical shape has been added to Ordrup Upper Secondary School.

FACTS

Project: Ordrup Gymnasium 

Role: Architect and landscape architect

Size: DKK 36 million, 3,800 m²

Location: Ordrup

Client: Ordrup Gymnasium

Lead architect: Katrine Rose

Sweco Architects worked with Bascon and HHM Byg to design the 1,800 m² enlargement of Ordrup Gymnasium. The initial proposal was developed by the school, BBP and Lemming og Erikson.

The enlargement comprises a new two-storey brick science building, covering 1,400 m², with six special-subject rooms, primarily equipped with the latest laboratory equipment and associated technology.

The project also includes an interesting new single-storey canteen building with dining capacity for 1,200, as well as a production kitchen, approx. 400 m², designed as a transparent glass ellipse. New outdoor areas for student gatherings and parking are harmoniously integrated in the urban area worthy of preservation. Sweco Architects was also in charge of the landscaping design. The building project comprises a number of energy-efficient, eco-friendly features.

 

Photo:           Mads Frederik