0 af 0 for ""

Vores Mål-rapporten

Bæredygtighed

Vores Mål

FN’s 17 Verdensmål handler om at gøre verden til et bedre sted. Et mere bæredygtigt sted, et mindre fattigt og mere fredeligt sted. I Sweco har vi forpligtet os til at være med. Ikke med tom snak, men med konkret handling.

Et samarbejde mellem Danmarks Statistik og 2030-panelet bestående af Sweco, Deloitte, Geelmuyden Kiese, Dansk Energi Management, Kraka, RUC og AAU har udviklet et udgangspunkt – en baseline – for verdensmålene i Danmark.

Rapporten ’Gør verdensmål til vores mål – 197 danske målepunkter for en mere bæredygtig verden’ skal sætte retningen for Danmarks videre arbejde med verdensmålene og skal samtidig øge kendskabet til verdensmålene og involvere alle interesserede.

”Vi er utrolig stolte af at have bidraget til den rapport, som Danmarks Statistik og 2030-panelet har lanceret. Det er et vigtigt stykke arbejde, som gør Danmarks retning mod et mere bæredygtigt samfund konkret og målbar. Når man kigger på målepunkterne, står det klart, at Danmark er godt på vej på flere parametre. Men der er også mange steder, hvor vi har lang vej igen. Med målepunkterne har vi nu en fælles referenceramme for, hvor og hvordan vi skal sætte ind. Jeg ser frem til at følge, hvordan regeringen og Folketingets partier vil tage de nationale målepunkter med videre.” – Dariush Rezai, CEO i Sweco

De 197 målepunkter blev overrakt til finansminister, Nicolai Wammen, på Christiansborg den 9. september 2020. Udviklingen af målepunkterne er finansieret af Industriens Fond, Lundbeckfonden, Nordea Fonden, Realdania og Spar Nord Fonden.

Ønsker du at læse FN’s 17 Verdensmål for en bæredygtig udvikling, kan du finde dem her