0 af 0 for ""

Mjøstårnet facadedetaljer

Bæredygtighed

Byg mere bæredygtigt med træ

Sweco er Nordens mest erfarne rådgiver om træbyggeri – særligt vores arbejde med træ i Norge, Sverige og Finland strækker sig mange år tilbage.

I Danmark kan vores arkitekter og ingeniører trække på erfaringer, kompetencer og specialer fra vores mere end 500 nordiske kolleger, der arbejder med design og konstruktion af træbyggeri.

Tilsvarende har vores danske eksperter været involveret i nordiske træprojekter som Mjøstårnet i Norge – verdens højeste træbygning på 85 meter fordelt på 18 etager.

500

nordiske kollegaer

Agorahaven Slagelse
Ibihaven
Knudrisrækkerne Aarhus
knudrisrækkerne streetview
Østre Vestre Søbad Silkeborg
Østre-Vestre Søbad fra luften 2
Kaj 16 Göteborg
Kaj 16
Sørestranda Skole Norge
Sørestranda Skole
Mjøstårnet Norge
Mjøstårnet
Hjalte Bengtsson

Hjalte Bengtsson
Brandrådgiver / Fagchef / Byggeri

”Træbyggerier bliver sikret mindst lige så godt som andre typer af bygninger, og ligesom med beton og stål er der naturligvis nogle forholdsregler, du skal tage. Du skal være opmærksom på, hvor meget synligt træ, du ønsker i bygningen, for du kan ikke have træ overalt. Nogle tror, at en træbygning er ligesom en æske tændstikker. Sådan er det ikke, hvis man har dimensioneret den rigtigt.”

Søren Vestberg Andersen

Søren Vestbjerg Andersen
Akustiker / Teamleder / Rum- og bygningsakustik i Sweco

”Generelt er den gode akustiske oplevelse, at du træder ind i et rum og mærker en samhørighed mellem det arkitektoniske udtryk i samspil med øvrige indeklimafaktorer som lys, luft og temperatur. Mange vil opleve, at akustikken i et træhus er behagelig. Det handler ikke alene om selve kvaliteten af lyden, men om helhedsoplevelsen af rummet. Til gengæld vandrer lyden lettere mellem etager og rum i en let træbygning, hvilket er en udfordring, der kræver stor opmærksomhed.”

Fordele ved at bygge i træ

Træ bidrager til at nedsætte byggeriets store CO2-udledning. Det optager CO2, når det vokser og lagrer CO2 mens det anvendes

Træprodukter og -konstruktioner kan produceres ved hjælp af vedvarende energikilder

Træ er en fornybar ressource i modsætning til mange andre materialer i byggeriet

Træ vejer mindre, hvilket gør det nemmere at transportere og bygge med. Det betyder også, at vi kan bygge med træ på steder, hvor vi ikke kan bygge i beton

Træ har æstetiske kvaliteter og kan bidrage til at skabe et sundt indeklima

Der er mindre fugt, støv og støj, når vi bygger i træ, hvilket kommer både håndværkere og naboer til gode

Lars Bork

Lars Bork Hansen

Divisionsdirektør / Byggeri