0 af 0 for ""

Mjøstårnet facadedetaljer

Bæredygtighed

Byg bæredygtigt med træ

Sweco er Nordens mest erfarne rådgiver om træbyggeri – særligt vores arbejde med træ i Norge, Sverige og Finland strækker sig mange år tilbage.

I Danmark kan vores arkitekter og ingeniører trække på erfaringer, kompetencer og specialer fra vores mere end 500 nordiske kolleger, der arbejder med design og konstruktion af træbyggeri.

Tilsvarende har vores danske eksperter været involveret i nordiske træprojekter som Mjøstårnet i Norge – verdens højeste træbygning på 85 meter fordelt på 18 etager.

Udvalgte projekter

Knudrisrækkerne Aarhus
knudrisrækkerne streetview
Østre Vestre Søbad Silkeborg
Østre-Vestre Søbad fra luften 2

Træbyggeri i højderne

Sweco er den rådgiver i Europa, der har mest erfaring med at udføre høje træbyggerier (mere end fire etager), og vi råder derfor over unik viden om, hvordan træet arter sig i høje bygninger. Vi samarbejder med Chalmers University of Technology i Göteborg, der forsker i brugen af træ som byggemateriale, og vi råder over et nordisk videnscenter, som vi trækker på i danske projekter. Med eksperter inden for brand, fugt, konstruktion, akustik, indeklima, energi og sikring kan vi imødekomme enhver bekymring, der kan tænkes at være ved at bygge højt i træ og samtidig anskueliggøre og realisere de mange gevinster ved at bygge med træ.

Vi ønsker at udbrede kendskabet og brugen af træets forskellige anvendelsesmuligheder. Der findes utallige kombinationsmuligheder, og vi kan rådgive om de mest værdiskabende kombinationer i ethvert projekt med alle fagligheder samlet ét sted.

Træbyggeri skal bidrage til klimamålsætningerne

Med vores internationale erfaring og ekspertise i ryggen kan vi tilbyde den bredeste og mest nuancerede rådgivning om brug af træ i byggeriet i Danmark. Det er vores ambition at udbrede brugen af træ som byggemateriale for at bidrage til FN’s og Danmarks klimamålsætninger og CO2-reduktioner.

Fordele ved at bygge bæredygtigt i træ

– Træ bidrager til at nedsætte byggeriets store CO2-udledning. Det optager CO2, når det vokser og lagrer CO2 mens det anvendes
– Træ er et mindre energikrævende materiale at arbejde med i produktionen, som derfor udleder mindre CO2
– Træ er en fornybar ressource i modsætning til mange andre materialer i byggeriet
– Træ vejer mindre, hvilket gør det nemmere at transportere og bygge med. Det betyder også, at vi kan bygge med træ på steder, hvor vi ikke kan bygge i beton
– Træ har store æstetiske fordele og kan bidrage til at skabe et sundt indeklima
– Der er mindre fugt, støv og støj, når vi bygger i træ, hvilket kommer både håndværkere og naboer til gode.

 

Lars Bork

Lars Bork Hansen

Direktør, Byggeri
Thomas Hejnfelt

Thomas Hejnfelt

Chef for Byggeri Sjælland og Fyn
Sebastian Morten Soelberg

Sebastian Morten Soelberg

Arkitekt, Kreativ / Leder almen nybyg

Hjalte Bengtsson

Brandrådgiver, fagchef
Copy link
Powered by Social Snap