0 af 0 for ""

Mjøstårnet facadedetaljer

Bæredygtighed

Byg mere bæredygtigt med træ

Sweco er Nordens mest erfarne rådgiver om træbyggeri – særligt vores arbejde med træ i Norge, Sverige og Finland strækker sig mange år tilbage.

I Danmark kan vores arkitekter og ingeniører trække på erfaringer, kompetencer og specialer fra vores mere end 500 nordiske kolleger, der arbejder med design og konstruktion af træbyggeri.

Tilsvarende har vores danske eksperter været involveret i nordiske træprojekter som Mjøstårnet i Norge – verdens højeste træbygning på 85 meter fordelt på 18 etager.

Udvalgte projekter

Knudrisrækkerne Aarhus
knudrisrækkerne streetview
Østre Vestre Søbad Silkeborg
Østre-Vestre Søbad fra luften 2

Træbyggeri i højderne

Sweco er den rådgiver i Europa, der har mest erfaring med at udføre høje træbyggerier (mere end fire etager). Vi har derfor unik viden om, hvordan træet arter sig i høje bygninger. Vi samarbejder med Chalmers University of Technology i Göteborg, der forsker i brugen af træ som byggemateriale, og vi råder over et nordisk videnscenter, som vi trækker på i danske projekter. Med eksperter inden for brand, fugt, konstruktion, akustik, indeklima, energi og sikring kan vi imødekomme enhver bekymring, der kan tænkes at være ved at bygge højt i træ og samtidig anskueliggøre og realisere de mange gevinster ved at bygge med træ.

Vi ønsker at udbrede kendskabet og brugen af træets forskellige anvendelsesmuligheder. Der findes utallige kombinationsmuligheder, og vi kan rådgive om de mest værdiskabende kombinationer i ethvert projekt med alle fagligheder samlet ét sted.

Træbyggeri skal bidrage til klimamålsætningerne

Med vores internationale erfaring og ekspertise kan vi tilbyde den bredeste og mest nuancerede rådgivning om brug af træ i byggeriet i Danmark. Det er vores ambition at udbrede brugen af træ som byggemateriale for at bidrage til FN’s og Danmarks klimamålsætninger og CO2-reduktioner.

Fordele ved at bygge i træ

Træ bidrager til at nedsætte byggeriets store CO2-udledning. Det optager CO2, når det vokser og lagrer CO2 mens det anvendes

Træprodukter og -konstruktioner kan produceres ved hjælp af vedvarende energikilder

Træ er en fornybar ressource i modsætning til mange andre materialer i byggeriet

Træ vejer mindre, hvilket gør det nemmere at transportere og bygge med. Det betyder også, at vi kan bygge med træ på steder, hvor vi ikke kan bygge i beton

Træ har æstetiske kvaliteter og kan bidrage til at skabe et sundt indeklima

Der er mindre fugt, støv og støj, når vi bygger i træ, hvilket kommer både håndværkere og naboer til gode.

Lars Bork

Lars Bork Hansen

Divisionsdirektør / Byggeri
Thomas Hejnfelt

Thomas Hejnfelt

Afdelingsdirektør / Byggeri / Sjælland og Fyn
Sebastian Morten Soelberg

Sebastian Morten Soelberg

Kreativ leder / Almen nybyg / Arkitekt

Hjalte Bengtsson

Brandrådgiver / Fagchef
Copy link
Powered by Social Snap